Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Galerijā Māksla XO būs skatāma Kristapa Zariņa izstāde Četras gleznas

Galerijā Māksla XO no 12. janvāra līdz 4. februārim būs skatāma Kristapa Zariņa izstāde Četras gleznas, kas aptvers četrus lielformāta darbus, kuri tapuši 2022.-2023. gadā.

Izstādītajos darbos radīta transcendentāla vide bez laika un telpas robežām, kurā satiekas dažādu laiku vēsturiski tēli ar dažādu gadu Kristapa Zariņa gleznu varoņiem. Par ievadu jaunajai izstādē kalpo 2021/2022. gada mijā radītā glezna Laipni lūgti!

"Pēdējo divu gadu laikā esmu radījis 18 darbu sēriju, kurā iekļauti daudzu pasaules gleznotāju un skulptoru darbi, un to līdzi nestās vīzijas un kultūrtelpa. Katrs atsevišķais elements sevī iemieso konkrētā mākslinieka kultūru un pasaules skatījumu, kuru es esmu absorbējis un no jauna interpretējis pats savos mākslas darbos. Atminos, kā mākslas vēsture mani pilnībā pārņēma jau kopš pašas mazotnes un šī pieredze ir manifestējusies manās kompozīcijās. Kaut kādā ziņā ar saviem darbiem cenšos mākslas vēsturi nodot tālāk skatītājam. Radītie citu autoru darbi un to attēlojums manās gleznās ir burti, no kā veidojas vārdi - teksts. Glezniecības tehnika palīdz iedzīvināt šo tekstu.” Kristaps Zariņš.

Kristaps Zariņš beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu (1986). Kopš 2017. gada ir Latvijas Mākslas akadēmijas rektors. Sarīkojis vairāk nekā 20 personālizstādes un piedalījies grupu izstādēs visā pasaulē.

Kristapa Zariņa darbi publiskās kolekcijās - Latvijas Nacionālā mākslas muzejā (Rīga, Latvija), Latvijas Mākslinieku savienībā (Rīga, Latvija), Mākslas Fondā (Maskava, Krievija), Krievijas kultūras ministrijas kolekcijā (Maskava, Krievija), Krievijas Mākslas akadēmijas kolekcijā (Maskava, Krievija) u.c. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja