Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Galerijā Māksla XO skatāma Ievas Iltneres izstāde Implants

Galerijā Māksla XO no 8. līdz 30. maijam būs skatāma mākslinieces Ievas Iltneres izstāde Implants, tā ir kā noslēgums tēmu ciklam, kas aizsākts un risināts izstādēs Ne vien, bet arī (2014) un Bābele (2015), informēja galerijas pārstāvji.

Izstādes stāsta galvenais vadmotīvs paliek nemainīgs – cilvēku dažādība un ap tiem esošā pasaule, kas savā būtībā ir pretstatu pārpilna, taču ikviena indivīda vēlme ir rast tajā savu vietu un izdzīvot, neskatoties uz visām pastāvošajām atšķirībām.

Salīdzināšana, sabiedrībā pastāvošo stereotipu pretnostātīšana, šī spēlē ar kontrastiem – tumšais pret gaišo, krāsainais pret melnbalto, svešais pret savējiem, veselums un daļa, liels un mazs, pareizais un nepareizais, pierastais un neērtais, saprotamais un nesaprotamais,– ir iemīļots Ievas Iltneres izteiksmes veids, kas izpaužas ne vien gleznu sižetos, bet arī to formālajos risinājumos, kur gleznotāja turpina strādāt „nepareizā reālisma” virzienā, kas paver bezgalīgas iespējas pilnveidoties un paust savu pārliecību par to, ka „nekas nav tā, kā izskatās”.

Jaunākajās gleznās, iezogoties gleznas naratīvā, implants kā tāds ielāps nojauc gleznas tiešo uztveri un ļauj vaļu dažādām tās interpretācijām. Tādā veidā Ieva Iltnere paver mums durvis uz šīm paralēlajām pasaulēm, kur implantā ietvertais jaunais vestījums kontrastē ar gleznas galveno sižetu, vai arī, aizlāpot tā daļu, izjauc ierasto kārtību, radot mistiski noslēpumainu noskaņu.

Ar savu izsmalcināto glezniecību formā un kolorītā Ievas Iltneres daiļrade Latvijas mūsdienu glezniecībā ieņem nozīmīgu un paliekošu vietu. Vienmēr ejot līdzās ar laiku, Ieva Iltnere nav baidijusies eksperimentēt un vairākkārt mainīt savu glezniecisko stilu. Arī šobrīd Ievas Iltneres glezniecībā skatītājs var vērot jauno, vēl dzimstošo, kas iespējams nākamajos gados mainīs iepriekšējos priekšstatus par Ievas Iltneres glezniecību.

Kopš 20. gadsimta 80. gadiem Ieva Iltnere piedalījusies vairāk nekā 90 nozīmīgās grupas izstādēs un sarīkojusi 23 personālizstādi Latvijā un ārvalstīs, iezīmējot savā daiļradē trīs nozīmīgus glezniecības periodus.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja