Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ISSP Galerija aicina uz suņu fotostudiju ar islandiešu mākslinieci

Sestdien, 17. septembrī, ISSP Galerijas telpās darbosies neparasta suņu fotostudija. No plkst. 12.00 līdz 16.00 apmeklētājiem būs iespēja satikt izstādes Rófurass. Cilvēks ar asti mākslinieci Bjargeju Olafsdotiru klātienē un iegūt sava mājdzīvnieka portretu.

No 16. septembra līdz 3. novembrim ISSP Galerijā būs skatāma islandiešu mākslinieces Bjargejas Olafsdotiras (Bjargey Ólafsdóttir, Islande) personālizstāde Rófurass. Cilvēks ar asti, kas veltīta cilvēka un viņa mājdzīvnieka – suņa – attiecībām. Darbs pie sērijas uzsākts 2018. gadā, māksliniecei uzturoties ISSP Rīgas rezidencē. Vārds Rófurass islandiešu valodā apzīmē dzīvnieka ķermeņa aizmugurējo daļu, kas ietver asti un pēcpusi.

Darbu sērijā Rófurass redzami mākslinieces radīti zīmējumi, suņu portreti un skaņas darbs. Daļa no redzamajiem portretiem tapuši, sastopot suņus pastaigājoties Rīgas ielās. Šķietami rotaļīgajā izstādē māksliniece uzdod jautājumus par to, kas īsti slēpjas aiz mums tik ierastajām pieradināto dzīvnieku un cilvēku attiecībām.

Sestdien, 17. septembrī, no plkst. 12.00 līdz 16.00 ISSP Galerijā notiks Ģimeņu un suņu diena, kuras laikā māksliniece darbosies īpaši izveidotā suņu fotostudijā un ikvienam būs iespēja saņemt sava četrkājainā drauga portretu. Aktivitātēs aicināti piedalīties suņi, viņu ģimenes locekļi un draugi. Dalība pasākumā – bezmaksas. Iepriekš lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu [email protected].

Bjargeja Olafsdotira ir Reikjavīkā dzīvojoša māksliniece. Studējusi fotogrāfiju, jauktos medijus un glezniecību Islandes Mākslas akadēmijā, Reikjavīkā un Helsinku Mākslas akadēmijā. Bjargijas prakse nav piesaistīta kāda konkrēta medija izmantošanai, bet aptver vizuālās izteiksmes klāstu, kas var ietvert fotogrāfiju, video, skaņas mākslu, glezniecību vai performanci. Bjargejas darbi ir balstīti naratīvā strukturā, daloties stāstos par garlaikotām zobārstēm, rokdziedātājām Japānā vai sievietēm, kuras spēj paredzēt nākotni. Reizēm mākslinieces darbi ir nedaudz baisi, bet vienlaikus piesātināti ar humoru un rotaļīgumu, spēlējoties ar skatītāju pieņēmumiem par to, vai redzētais ir realitāte vai tomēr fikcija. Ar darbu Scintilla Bjargeja tika nominēta prestižajai Deutsche Borse fotogrāfijas balvai. Viņas darbi izstādīti tādās mākslas institūcijās un festivālos kā Reikjavīkas Mākslas muzejs, Kunstverein Munich, KunstWerke Berlin, Vācijā, Galeria Traschi, Santjago, Čīle, Moderna Museet Stokholmē, The Moore Space Miami, USA, Manifesta Foundation Amsterdam, Nīderlandē, Turku Biennale, Somijā, MEP, Parizē, E-flux Ņujorkā, WUK Kunsthalle, Vīnē, Tate Modern, Londonā, u.c.

Vairāk - www.bjargey.com

 

ISSP Galerijas adrese: Berga Bazārs, Marijas iela 13 k-3

P., Sv. slēgts
O.: 12.00–18.00
T.: 12.00–20.00
C. Pk. S.: 12.00–18.00

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja