Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Izdots ISSP plānotājs 2023. gadam ar laikmetīgās fotogrāfijas autordarbiem

Turpinot tradīciju, arī šogad ir izdots biedrības ISSP plānotājs 2023. gadam. Izdevums apvieno nedēļas plānotāja un piezīmju klades funkcijas, un to rotā 24 īpaši atlasītas pazīstamu un jauno Latvijas un ārzemju mākslinieku autorfotogrāfijas.

ISSP izdotais plānotājs ir praktisks un estētisks dizaina objekts, kas aktualizē, ieinteresē un padara laikmetīgo fotogrāfiju pieejamu ikvienam. Kopš pirmā plānotāja izdošanas 2013. gadā, tas ir kļuvis par iecienītu un uzticamu ikdienas kompanjonu tiem, kam patīk strukturēt savu dzīvi un domas ar pierakstu palīdzību. Plānotājs satur mēnešu atvērumus, 53 nedēļu atvērumus ar vietu pierakstiem, gada kalendāru, starptautiskus svētkus, latviešu vārda dienas, kā arī 92 punktotu lappušu kladi. Izdevuma pamatvaloda ir angļu.

2023. gada izdevumu rotā 24 rūpīgi atlasītas oriģinālfotogrāfijas. Gada tēma ir Gaisma un Tumsa – mitoloģiskie esības un neesības, pirmatnējā haosa un pasaules kārtības radītāji. Fotogtāfiju autoru vidū ir pašmāju mākslinieki Kristīne Krauze-Slucka, Atis Jākobsons, Annemarija Gulbe/Māris Gulbis, Agate Tūna, Marta Terehova, Valdis Putniņš, kā arī vairāki ārzemju autori.

ISSP 2023. gada plānotāja dizaina autors ir izdevuma ilggadējais partneris Artis Briedis. Izdevums tapis sadarbībā ar Antalis Creative Power un VV Foundation. 

ISSP plānotāju iespējams pasūtīt biedrības interneta veikalā, kā arī iegādāties ISSP Galerijā Berga bazārā.

Biedrība ISSP jau vairāk nekā 15 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. Līdz ar galerijas atklāšanu Berga Bazārā, ISSP ir kļuvusi par nozīmīgu pieturas punktu Rīgas kultūras kartē kā vienīgā laikmetīgajai fotogrāfijai veltītā telpa Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja