Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Jaunieši no Latvijas piedalīsies starptautiskā Laikmetīgās mākslas triennālē Tallinā

No 20. oktobra līdz 3. decembrim Tallinā notiks starptautiskā laikmetīgās mākslas triennāle Eksperimenta! kurā jaunie autori no 10 valstīm prezentēs savus darbus par tēmu māksla un ekonomika, informēja Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste Linda Ertmane.

Latviju izstādē pārstāvēs 11 jaunieši ar deviņiem īpaši triennālei veidotiem darbiem.

Starptautiskās laikmetīgās mākslas triennāles Eksperimenta! atklāšana notiks 20.oktobrī Tallinas Mākslas zālē, un līdz 3. decembrim būs apskatāmi vairāk nekā 70 darbi par tēmu māksla un ekonomika, kurus radījuši jaunieši no 14 līdz 21 gada vecumam.

Triennālē piedalās jaunie autori no Vācijas, Krievijas, Brazīlijas, Slovēnijas, Kanādas, Turcijas, Somijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Latvijas Nacionālā kultūras centra Vizuālās mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča stāsta, ka starptautiskā laikmetīgās mākslas triennāle Eksperimenta! ir vērienīgs mākslas pasākums jauniešiem, kas ir kā atspēriena punkts jaunām idejām un eksperimentiem laikmetīgās mākslas laukā. "Varētu teikt, ka tā ir “mazā Venēcijas biennāle jauniešiem”," sacīja I.Kupča.

Latvijas jaunie autori, meklējuši izteiksmes veidus kā paust savu attieksmi, reflektējot par laiku, naudu, materiālo pasauli, sabiedrību un izcelt tās vērtības, kuras pašiem šķiet nozīmīgas un aktuālas šobrīd. Dalība laikmetīgās mākslas triennālē jauniešiem nozīmē jaunu, starptautisku pieredzi, kā arī iespēju saprast laikmetu savu vienaudžu acīm.

Jaunie mākslinieki no Latvijas Starptautiskajā laikmetīgās mākslas triennālē Eksperimenta! piedalās jau trešo reizi. Latvijas pārstāvniecību šajā pasākumā organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja