Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Kalnciema ielas kvartālā būs aplūkojama Roberta Koļcova jubilejas personālizstāde Nāru portreti

8. novembrī Kalnciema kvartāla galerijā tiks atklāta mākslinieka Roberta Koļcova jubilejas personālizstāde Nāru portreti, kur varēs aplūkot skulptūras, grafikas darbus, lielformāta gleznojumus un porcelāna apdruku, informēja izstādes pārstāve Una Griškevica.

Grafikas darbus šogad pārstāv nedaudz neparastu, dekoratīvu darbu cikls, kur, neraksturīgi R. Koļcovam nav figurālu tēlu klātbūtnes, bet raksturīgais paliek simbolisks augu attēlu ritms, nenovēršoties un saglabājot Botāniķa tēlu (R. Koļcova nosacītais pseidonīms) arī šoreiz.

No grafikas darbiem varēs aplūkot uz audekla veidotas kompozīcijas, kas ir neliela izmēra, kā arī rauku apdrukas zīmējumus un pašus traukus, kas tapuši sadarbībā ar uzņēmumu Arcolat. Kā jauns, bet ne nebijis izstādē parādās tēlniecības žanrs ar darbu ciklu _Nāru portreti_.

Pats autors par izstādi saka: "Pirms apmēram četrdesmit gadiem Vidzemes mazupītes Aģes krastos man bija sajūta, ka esmu tapis uzrunāts. Tā nu kopš šī apzinātā brīža līdz pat šodienai norisinās pastāvīgs, dzīvs dialogs, kura rezultātā es iepazīstu brīnumus, tādēļ ceru, ka tas turpināsies bezgalīgi. Šogad materiālus apveidus ir guvuši tēli, kas komunicē ar mani kā dabas pārstāvji –, tās izrādījušās Nāras."

Šogad mākslinieks Roberts Koļcovs jeb tā dēvētais Botāniķis svin savu piecdesmit gadu jubileju.

Mākslinieks Roberts Koļcovs dzimis Rīgā, 1966. gada 24. novembrī. Beidzis Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolas Tēlniecības nodaļu, studējis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļā. Regulāri piedalās izstādēs. Daudzu sabiedrisku telpu un privātmāju interjeru gleznojumu autors gan Latvija, gan ārzemēs. Veidojis ilustrācijas vairākām grāmatām un preses izdevumiem. Mākslinieka darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā, Eiropā, Norvēģijā, Krievijā, ASV, Australijā u.c.

Roberta Koļcova izstāde „Nāru portreti” Kalnciema kvartāla galerijā (Kalnciema ielā 35) būs apskatāma līdz 28. novembrim katru dienu no plkst. 10 līdz 22, izņemot svētdienas.

Ieeja izstādē – bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja