Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koncertzāles Cēsis galerijā būs skatāma piecu jauno mākslinieku izstāde Rezonanse

Koncertzāles Cēsis galerijā no 1. februāra līdz 12. aprīlim būs skatāma piecu jauno mākslinieku - Agates Bernānes, Madaras Kvēpas, Jāņa Šneidera, Gitas Sprinces un Kristīnes Upītes - izstāde Rezonanse, informēja koncertzāles pārstāvji.

“Būt šodienas lieciniekiem, to izpaust savstarpēji mijiedarbojoties vizuālajai mākslai un mūzikai, atklāt jaunus mākslas izpausmes veidus ir viens no koncertzāles mērķiem. Iesākot 21. gadsimta jauno desmitgadi, to atklāsim ar aktuālu tematiku: vizuālajā mākslā - Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbu izstādi, bet mūzikā - britu čellistes un dziedātājas Ajannas Viteres-Džonsones daudzpusīgo un novatorisko skatījumu, kurā līdzās pastāv gan klasiskās, gan alternatīvās mūzikas ietekmes. Veidojot mūsu koncertzāles māksliniecisko unikalitāti, līdzās izcilībai, skatuves pieredzei un klasiskām vērtībām, vienmēr tiecamies radīt un parādīt ko nebijušu un jaunu. Dažkārt tas ir pārsteigums un jaunatklāsme gan mums pašiem, gan mūsu apmeklētājiem,” 1. februārī gaidāmās mākslas izstādes atklāšanu un tam sekojošo koncertu raksturo Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska.

Gada pirmajai vizuālās mākslas izstādei Koncertzāles Cēsis mākslas galerijā dots ietilpīgs un daudznozīmīgs nosaukums Rezonanse, kas sevī ietver skaņu viļņu kustības vai svārstības jēdzienu. Svārstības, ko nosaka iekšējie spēki, sauc par brīvām svārstībām, svārstības, kas norisinās mainīgu ārējo spēku iedarbībā, sauc par uzspiestām svārstībām. Jebkurš ieraudzītais vizuālais attēls, gluži kā skaņu viļņi,  rezonē uz skatītāja sajūtām, emocijām un iztēli.

Izstādē pārstāvēto jauno radošo cilvēku biogrāfijas ir veidojušās mūsu valsts pārmaiņu laikos, no totalitārā režīma uz brīvu demokrātisku Eiropas valsti, un, nenoliedzami, šie dažādie gan iekšējie, gan ārējie spēki  ir atstājuši pēdas viņu dzīves ritmā un pasaules redzējumā. Izstādes kuratores Ineses Baranovskas prāt, 21. gs. racionālajā laikmetā izvēlēties būt par mākslinieku, sekot saviem ideāliem un sapņiem ir kardināls lēmums.

Izstādes autoru darbi izceļas ar savdabīgu pasaules uztveri,  gleznojumiem piemīt vizuāls jūtīgums, spēja redzēt un ieraudzīt. Mākslinieki reflektē uz ikdienas dzīve norisēm, ceļojumu atklāsmēm, dabas vispārinātu vērojumiem, indivīda un telpas, priekšmetu un  vides attiecībām, bet katrā, pat šķietami banāli ikdienišķajā parādībā, viņi cenšas tvert pasaules universa kopumu, saslēdzot pagātnes, tagadnes un nākotnes formas. Gleznošanas process tā nav tikai fiziska darbība, izmantojot audeklu vai papīru un krāsas,  tā ir garīga meditācija, sevis pašatklāsme, filozofiski prātojumi vai sava veida grēksūdze. Iespējams, tieši šie glezniecības darbi, nevis virtuālās pasaules vizuālo informāciju lavīnas būs mūsu laikmeta vērtīgi autentiskā liecība nākotnei.

Koncertzāles Cēsis mākslas galerija atvērta katru dienu no plkst. 12. līdz 18, un izstāde apskatāma bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja