Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā būs skatāma Jauniešu kluba pop-up izstāde Mākslinieks ir viss tas, ko ir redzējis

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas konferenču zālē būs skatāma Mākslas muzeju Jauniešu kluba pop-up izstāde Mākslinieks ir viss tas, ko ir redzējis, kuras mērķis ir norādīt uz atšķirībām starp cilvēka radītu un mākslīgās inteliģences veidotu daiļradi. Muzeja darba laikā ieeja izstādē bez maksas.

Izstādē Mākslas muzeju Jauniešu kluba (MMJK) dalībnieki caur saviem mākslas darbiem atspoguļo, cik tālu sniedzas cilvēka un mākslīgā intelekta interpretācijas spējas. Kā topošie radošo industriju pārstāvji, jaunieši izjūt nepieciešamību paust savu nostāju par mākslīgā intelekta strauji augošo popularitāti un ar to saistītām apdraudētajām profesijām, par ko šobrīd plaši diskutē sabiedriskajā telpā. Izstādes mērķis ir izcelt cilvēka radošuma unikalitāti un priekšrocības.

Frāze "Mākslinieks ir viss tas, ko ir redzējis", kas izvēlēta arī kā izstādes nosaukums, kalpoja kā iedvesmas avots māksliniekiem un vienlaikus arī darba uzdevums mākslīgā intelekta programmai izstādē skatāmo mākslas darbu radīšanai. Mākslinieki un izstādes darba grupa cer rosināt jauniešus apzināties savu individualitāti un tās stiprās puses un nepakļauties bailēm par konkurenci mākslīgā intelekta dēļ.

Mākslas muzeju Jauniešu klubs ir programma skolas un studiju vecuma jauniešiem (15+), kurus interesē kultūra un māksla, kuri vēlas iepazīt muzeju aizkulises un jūt aicinājumu aktīvi līdzdarboties mākslas procesos Latvijā. Programmas dalībnieki iepazīst muzeju, mākslas un kultūras nozaru īpatnības, tiekoties ar dažādu jomu ekspertiem, kā arī praktiski piedaloties kultūras procesu realizācijā.

Programma mākslas muzejos tika uzsākta 2017. gadā, un šī ir jau piektā sezona. Tās realizēšanu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Sezonas noslēdzošais pasākums ir jauniešu veidota pop-up izstāde, kura šogad bez maksas būs skatāma Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas konferenču zālē, 1. stāvā (Rīgā, Jaņa Rozentāla laukumā 1) no š.g. 27. jūnija līdz 2. jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja