Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Martina Vizbuļa izstāde +371 28649002 RIXC galerijā tagad skatāma klātienē

Martina Vizbuļa izstāde +371 28649002 no piektdienas, 7. maija, līdz sestdienai, 15. maijam, RIXC galerijā, Lenču ielā 2, iepriekš piesakoties, ir atvērta individuāliem apmeklējumiem, informēja galerijas pārstāvji.

Interaktīvajiem mākslas darbiem var zvanīt attālināti vai arī pieteikties individuālam apmeklējumam RIXC galerijas darba laikā no trešdienas līdz sestdienai plkst. 12-18, iepriekš zvanot un rakstot uz tār. nr. 25358541 (Līva Siliņa) vai rakstot uz [email protected].

Izstādē mākslinieks ir radījis viedus mākslas darbus, kuri ir sazvanāmi ar LMT piedāvāto tehnoloģisko risinājumu starpniecību, radot iespēju ikvienam veidot interaktīvu "sarunu" ar tiem.

Jau vairākus gadus Martins Vizbulis aizrāvies ar mikrokontrolieru un dažādu sensoru studijām. Kad mākslinieka rīcībā nonāca SIM kartes modulis, veicot dažādus praktiskus eksperimentus, mākslinieks secināja, ka SIM kartes modulis var veiksmīgi aizvietot WiFi neesamību, un viņš saprata, ka tas būs mākslas darbu sirds vietā. Izstādē katrs mākslas darbs ir aprīkots ar savu SIM karti un darbosies, to sazvanot – ikviens varēs mijiedarboties ar mākslas darbiem no saviem telefoniem, radot iespēju pat abpusējai komunikācijai un veidojot sava veida datubāzi. Iespējams, ka šādi viedie mākslas darbi būs vērojami viedajās mājās, kurās līdzās robotizētam sarunu biedram ir sazvanāms mākslas darbs.

Izstādes mākslas darbiem nav nosaukumu – tie ir anonīmi un to identifikators ir telefona numurs. Izstāde sastāv no trīs darbiem – darbam latviešu valodā +371 2 8610046 un darbam angļu valodā +371 2 5468729 ir iespējams piezvanīt, kā arī jebkurš apmeklētājs var (un pat vēlams) pieiet un veikt zvanu kādai personai no saviem kontaktiem. Toties dzērienu automāta darbam (angļu valodā) – +371 2 6663413 – klātienē katrs apmeklētājs būs aicināts piezvanīt un saņemt kādu no bezmaksas dzērieniem, to skaitā paša mākslinieka darinātu ābolu vīnu.

Martins Vizbulis ir mākslinieks, kas ir beidzis Rīgas Lietišķās mākslas koledžas Koktēlniecības nodaļu (2001) un Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļas bakalaura (2004) un maģistra (2007) programmas. Patlaban mākslinieks ir Dizaina nodaļas Vides mākslas katedras vadītājs Latvijas Mākslas akadēmijā. Paralēli studijām VKN, mākslinieks sāka strādat arī ar izstāžu ekspozīciju iekārtošanu, ar ko viņš paralēli nodarbojos vēl šobrīd. Martins Vizbulis ir piedalījies piecu Latvijas valsts ekspozīciju un viena parālēlā mākslas pasākuma iekārtošanā Venēcijas mākslas biennālē; viņš ir autors ekspozīciju iekārtošanai visām Purvīša balvas izstādēm mākslā, kā arī citām lielām ekspozīcijām. Autors ir veidojis ekspozīcijas tādiem ārvalstu māksliniekiem kā James Benning, Jonas Mekas, Christian Boltanski un Braco Dimitrijević.

Savā radošajā darbībā, mākslinieks ar saviem darbiem ir piedalījies 2005. gadā grupas izstādē Jukas LNMM izstāžu zālē Arsenāls, 2006. gadā grupas izstādē Waves LNMM izstāžu zālē Arsenāls un 2008. gadā grupas izstādē Time Will Show – Junge Kunst aus Lettland Flensburgā, Vācijā. Jau tolaik mākslinieka darbi bija ļoti saistīti ar tehnoloģijām. Tas, kas šos darbus raksturotu "haštagos", ir: skaņa, viļņi, laiks, interference, komunikācija.

Izstāde ir apskatāma līdz 15. maijam

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja