Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

papildināts (14:41) - Valsts valodas centrs nesodīs Liepājas muzeju par izstādes nosaukumu

Valsts valodas centrs nesodīs Liepājas muzeju par muzeja lielajā izstāžu zālē notiekošās tēlnieka Egona Peršēvica personālizstādes мāксла nosaukumu, izteikts tikai mutvārdu aizrādījums atbildīgajai personai.

Valodas kontroles Reģionālās nodaļas vadītāja Sarmīte Pāvulēna skaidro: "Centrā ir saņemts personas iesniegums, kurā norādīts, ka Liepājā tiks atklāta izstāde Māksla, kuras nosaukums rakstīts gan ar latviešu, gan kirilicas alfabēta burtiem. Centrs izvērtēja informāciju un uzsāka lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā. Apstākļu noskaidrošanas procesā Liepājas Mākslas muzeja mājaslapā latviešu valodā nesaprotamajam vārdam "māksla" ir pievienots precizējums (atzīmēts ar *) un raksta beigās ir izlasāms šis vārds gramatiski korektā formā, ievērojot spēkā esošās literārās valodas normas. Tā kā pārkāpums tika nekavējoties novērsts, būtisks kaitējums pārkāpuma rezultātā nav nodarīts, tad izdarītais pārkāpums uzskatāms par maznozīmīgu un lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā izbeigta, izsakot mutvārdu aizrādījumu atbildīgajai personai."

"Es nevaru pateikt, kas ir māksla, bet es pavisam noteikti zinu, ka šis vārds ir latviešu valodā," par savas personālizstādes nosaukumu saka tēlnieks Egons Peršēvics. Viņš skaidro: "Izstādes nosaukums pirmkārt raksturo pašu izstādi – tā ir mākslas izstāde. Otrkārt, izmantojot dažādu alfabētu burtus, lai uzrakstītu nosaukumu, es runāju par šobrīd tik aktuālo integrācijas problēmu un globālo multikulturālismu, no kura mēs nevaram izvairīties un izlikties, ka tas mūs neskar. Tādējādi izstādes nosaukums noteikti ir uzskatāms par daļu no izstādes – par vienu no izstādes darbiem."

Izstāde norisinās mākslas foruma Atklāj savu dzintaru! ietvaros un bez maksas ir skatāma vēl līdz 13. septembrim.

Papildināts ar Valsts valodas centra viedokli

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja