Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Stokholmā būs skatāma gleznotājas Amandas Ziemeles personālizstāde

No 9. marta līdz 15. aprīlim Stokholmas galerijā Candyland būs skatāma gleznotājas Amandas Ziemeles personālizstāde Being like a sponge, informēja izstādes pārstāvji.

Prāts ir kā sūklis. Mūsu senākie senči, iespējams, līdzinājās sūkļiem. Vismaz reizi nedēļā mēs jūtam uzdzirkstījumu mēles galā: “Iedomāsimies, ka mēs cenšamies atsaukt atmiņā piemirstu vārdu. Mūsu apziņas stāvoklis ir savdabīgs. Tajā pastāv plaisa, taču ne tikai plaisa. Tas ir starpposms, kas ir īpaši darbīgs. Sava veida vārda gars pastāv tajā, kas norāda noteiktā virzienā, radot kņudoņu no sajūtas par mūsu tuvumu un tad ļaujot atkal noslīgt atpakaļ, ilgi meklēto vārdu neieguvušiem. Ja mums tiek piedāvāti nepareizi vārdi, šī noteiktā, atsevišķā plaisa uzreiz reaģē ar noliegumu. Tie neatbilst plaisas formai. Un viena vārda plaisa nav izjūtama kā cita vārda plaisa, lai arī abas ir no satura tukšas, kādām tām arī jābūt, ja jau tiek raksturotas kā plaisas.” (William James: The principles of psychology, 1893, p.251)

Jaunā gleznotāja Amanda Ziemele (1990) šovasar noslēgs studijas Drēzdenes mākslas akadēmijā. Viņas glezniecībai raksturīgs darbs ar lieliem formātiem, pārliecinošiem krāsu laukumiem un abstrakti konkrētām formām. Tās reprezentē idejas, pie kurām nonākts padziļinātu pētījumu ceļā. Gleznās sastopamas norādes uz arhetipiskiem tēliem, racionālām formulām, klusinātu ekspresiju vai gegiem, kuri uztverami skatītājam ar humorizjūtu. Gleznas mēdz papildināt nelielas instalācijas vai muzikāli fragmenti.

Amanda Ziemele dzimusi Rīgā, Latvijā 1990. gadā. Šobrīd ar DAAD stipendijas atbalstu studē starpdisciplinārās un eksperimentālās glezniecības studijas profesora Kristiana Serija (Christian Sery) klasē Drēzdenes Mākslas akadēmijā. 2015. gadā pabeigusi bakalaura studijas Latvijas Mākslas akadēmijas gleznošanas nodaļā.

Amandai Ziemelei bijušas vairākas personālizstādes, kā arī viņa piedalījusies grupu izstādēs Latvijā un ārzemēs. 2016. gadā viņas darbi bija aplūkojami personālizstādē Krokodila dilemma Kaspara Groševa galerijā 427, kā arī jauno mākslinieku izstādē Spriedze Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls.

2018. gada nogalē mākliniece plāno personālizstādi Rīgas cirka ziloņu stallī.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja