Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Studiju laika piezīmes un idejas. Galerijā Istaba notiks studentu grupas izstāde Tagad, ar jūsu atļauju

Galerijā Istaba no 13. novembra līdz 8. decembrim norisināsies jauno mākslinieku, Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības un scenogrāfijas 3. kursa studentu grupas izstāde Tagad, ar jūsu atļauju, kur kūrētā atlasē reprezentēta katra jaunā autora šī brīža prakse un intereses, informēja galerijas pārstāvji.

Izstādē piedalās Katrīna Levāne, Emīls Kocers, Signija Joce, Anete Reine, Velta Esmeralda Kalnozola-Kalsere, Sofija Bumbule, Karīna Liepājniece, Dārta Madara Cielava, Sāra Nudiņa un Jolanta Geste. Mākslas darbus izstādei atlasījusi kuratore un Latvijas Mākslas akadēmijas vieslektore Auguste Petre, savukārt iekārtojums veidots saskaņā ar mākslinieku, Glezniecības katedras vadītāju Kristianu Brekti.

Jaunie autori izstādē pārstāvēti caur dažādiem medijiem un vairākos studiju procesa posmos tapušiem darbiem. Neskatoties uz darbu fizisko apjomu (miniatūra vai lielformāts), katrs no tiem uztverams kā piezīmes radošā procesa attīstībā, mākslinieka būtības pirmavots un pieturpunkts, kas rada nojausmu par tālāku sava mākslinieciskā ceļa virzību.

Izstādes ieceri komentē kuratore Auguste Petre: "Aptuveni pirms trīs gadiem, šos jaunos māksliniekus pirmo reizi satiku Latvijas Mākslas akadēmijā. Man tas bija pirmais gads kā pasniedzējai - viņiem pirmais studiju semestris. Kopīgi strādājot, sarunājoties un vērojot viņu attiecības ar radošo procesu, pārliecinājos, ka ir dzimusi pilnīgi jauna tipa mākslinieku paaudze. Viņu attieksme pret ideju un materiālu ir niansēta, uzskatāmi radoša un arī piepildīta, tāpēc vienojāmies par izstādes izveidi, kurā plašākai auditorijai tiktu atrādīti tieši studiju procesā tapušie darbi - tie, kuri tālākā radošās prakses attīstībā bieži tiek aizmirsti vai izmesti. Tagad, ar jūsu atļauju, šīs studiju laika piezīmes un idejas vēlamies izgaismot un pievērst tām uzmanību, aktualizējot arī jaunā mākslinieka domu gaitu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja