Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uz AB dambja norisināsies Starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls Ūdensgabali

No 8. līdz 10. septembrim uz AB dambja peldošajā mākslas centrā Noass un Betanovuss norisināsies Starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls Ūdensgabali.

Sākot savu otro dekādi, Starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls Ūdensgabali saviem apmeklētājiem piedāvā iespēju doties apkārt pasaulei, izrādot ne vien jaunākās tendences un aktualitātes video mākslā, bet arī spilgtas un atraktīvas izlases no visdažādākajām valstīm un reģioniem, portālu Diena.lv informēja pasākuma rīkotāji.

Ūdensgabali šogad uzņems ceļojošā video festivāla CologneOFF - Video māksla globālā kontekstā programmu, kas apvieno video izlases no visas pasaules.

CologneOFF ir viens no pasaules ievērojamākajiem video mākslas notikumiem, kas īpaši izceļas ar izlašu ģeogrāfisko daudzveidību, kā arī piesaistīto mākslas kuratoru skaitu. Šī gada garumā tā programma viesojusies vairāk nekā 50 valstīs sešos kontinentos.

Festivāla tradicionālie ik vakara āra seansi veidoti turpinot ilggadējo sadarbību ar Oberhauzenas Starptautisko īsfilmu festivālu, kā arī Japānas Mediju mākslas festivālu. Oberhauzena šogad piedāvās jauno autoru mākslas video programmu, savukārt Japānas Mediju festivāls Ūdensgabalu atklāšanas un noslēguma vakarā īpaši izcels jaunāko tehnoloģiju sasniegumus, kā arī aicinās aizdomāties par popkultūras ietekmi un video attīstību.

Laikmetīgās kultūras festivāla Baltā nakts laikā Ūdensgabalu noslēgumu papildinās ambientās mūzikas vakars Skaļā daba, kurā piedalīsies Aiga Sprindža, Laima Jansone, Kaspars Groševs, kā arī apvienības Bēdu vēstnesis un Bērnu rīts, savos priekšnesumos apspēlējot un pārveidojot tautas mūzikas noskaņas.

Festivāla laikā peldošajā mākslas centrā Betanovuss būs apskatāma izstāde, kurā katru vakaru tiks izrādītas piecas dažādas video darbu izlases, piedāvājot apskatīt 15 krāsainas, spilgtas un aizrautīgas darbu programmas, ko sastādījuši dažādi kuratori no visas pasaules, kā arī trīs somu video mākslinieka Ērika Mutela 2010. gadā radītus darbus 2x IS, Warm up, Mute.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja