Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

22. Starptautisko Baha kamermūzikas festivālu atklās ar programmu The Mad Lover

Novembrī plkst.19 22. Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla atklāšanas koncertā Mazajā ģildē ar programmu The Mad Lover viesosies baroka vijolnieks Teotims Langluā de Svarte un lautists Tomass Danfords. Programmā skanēs Henrija Pērsela, Daniela Pērsela, Džona Eklesa un citu 17.–18. gadsimta komponistu skaņdarbi.

Tomass Danfords  (Thomas Dunford) tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem un slavenākajiem savas paaudzes lautistiem. Viņš uzstājas gan kā lautists, gan kā ģitārists kopā ar slaveniem ansambļiem un solistiem: Les Arts Florissants, Academy of Ancient Music, Capella Mideterranea, Pygmalion, Bobby McFerrin u.c.

2008.gadā Tomass Danfords nodibina savu ansambli Jupiter. Viņu pirmais albums (ierakstīts 2020.gadā) ar Vivaldi programmu nodrošināja ansamblim tālākos panākumus, un tas tika aicināts koncertēt Eiropas un ASV koncertzālēs: Parīzes Filharmonijā, Berlīnes Filharmonijā, Elbas filharmonijā Hamburgā, Kārnegī zālē, Vigmora zālē u. c. Tomass par saviem solo albumiem saņēmis arī vairākas balvas. Viņš gan kā solists, gan vairāku ansambļu sastāvā koncertējis visā pasaulē ievērojamākajās koncertzālēs un festivālos. Kopš 2017. gada Tomass vada projektus Opera Lafayette in Washington DC.

Kaislība, aizraušanās un eklektika – tā raksturots jaunais vijolnieks Teotims Langluā de Svarte (Theotime Langlois de Swarte). Viņš ir pirmais baroka vijolnieks, kurš 2020.gadā Victoires de la Musique Classique nominēts kategorijā Atklājums un 2022. gadā ierakstu kategorijā – kā Solists instrumentālists. Mākslinieks muzicē kopā ar daudziem baroka ansambļiem, galvenokārt Francijā: piemēram, ar Les Ombres, ar kuru kopā ierakstīti Vivaldi, Leklēra un Lokatelli koncerti, kā arī kopā ar Les Arts Florissants un William Christie, ar kuru kopā 2022. gada martā ierakstīti Haidna koncerti. Viņš ir koncertējis pasaules prestižākajās koncertzālēs: Berlīnes Filharmonijā, Vīnes Musikverein, Shanghai National Art Center, Volta Disneja zālē Losandželosā. Koncertā Parīzes Filharmonijā Teotims muzicēja uz Davidoff Stradivāri vijoles no Musee de la Musique kolekcijas. 2022. gadā viņš uzstājs kopā ar Arlequin Philosophe un Mala Punica 18.gs. Karību mūzikas koncertu sērijās Ņujorkā, Vašingtonā, Berlīnē un Potsdamas festivālā. Viņš būs rezidējošais mākslinieks Arsenal in Metz, kā arī viessolists Holland Baroque orchestra koncerttūrē ar programmu The Mad Lover Francijā, Vācijā, Nīderlandē un Dienvidamerikā. Šo programmu dzirdēsim arī Baha kamermūzikas festivālā Rīgā.

2020.gadā viņš sāka sadarbību ar Harmonia Mundi, tika ierakstīta pirmais CD kopā ar Tomasu Danfordu The Mad Lover (tas tika nominēts Edison Klassiek), sekoja CD ieraksts ar pianistu Tanguy de Williencourt, bet trešais CD ierakstīts kopā ar William Christie.

Pēc studijām Parīzes Nacionālajā konservatorijā (Superieur) viņš nodibināja ansambli Le Consort, kas kļuva par vienu no izcilākajiem viņa paaudzes ansambļiem un ar kuru kopā Alpha Classics ierakstīti vairāki albumi. Teotims ir Banque Populaire Foundation laureāts.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja