Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

4. Starptautiskais Operetes festivāls Ikšķilē, kas ļaus aizmirst par krīzi

Turpinot 4. Starptautisko Operetes festivālu Ikšķilē, ko svētdien iesāka Ogres novada un visas Latvijas jauno talantu koncerts, apmeklētājus gaida pasākums bērniem 3D muzikālie supervaroņi, jau tradicionālā Muzikālā saruna pie kafijas tases un krāšņs galā koncerts (piektdien, 12. augustā), pēc kura publika turpat Ikšķiles estrādē varēs izdejoties valšu vakarā.

Virtuālajā realitātē

Programma 3D muzikālie supervaroņi (ceturtdien, 11. augustā, plkst. 18 Ikšķilē, Centra laukumā) paredzēta bērniem līdz 12 gadu vecumam. Tas būs aizraujoši izzinošs virtuālās realitātes ceļojums, kuru bērni varēs skatīties ar 360° 3D virtuālās realitātes brillēm, virtuāli nonākot Mežonīgajos rietumos un teātra aizkulisēs, kā arī uzzinot par jauno draugu piedzīvojumiem. Bērni uzzinās daudz jauna un interesanta gan par mūzikas instrumentiem, gan par operetes un muzikālajā teātrī notiekošo. Viņi tiks iepazīstināti ar mūzikas instrumentu stāstiem, kā arī ar dziesmas, dejas, aktiermeistarības un multimediju radošajām iespējām. Būs arī pārsteigumi un balvas. Klātienē varēs sastapt Karlsonu un zaķēnus Pauku un Šmauku, kurus mazie skatītāji iemīļojuši no iepriekšējo Operetes festivālu izrādēm. Pasākumā piedalīsies Operetes teātra solisti Kārlis Rūtentāls, Laura Purena-Kancāne, aktieris Matīss Ozols, Adams Vaicis, Markus Rūtentāls.

 

Koncerts "ar odziņu"

Muzikāla saruna pie kafijas tases jeb koncerts "ar odziņu", kā to dēvē festivāla rīkotāji, trešdien, 10. augustā, plkst. 19 Ikšķiles Tautas namā norisināsies īpašā gaisotnē. Klausītāji, sēžot pie apaļiem galdiņiem ar ziediem dekorētā telpā, varēs baudīt dzirkstošu mūziku un personisku sarunu par un ap muzikālā teātra daudzveidību. No plkst. 18.30 klausītājus mūzikas noskaņās ievadīs jaunais ģitārists Adams Vaicis. Koncertā piedalīsies Kijivas Nacionālā akadēmiskā operetes teātra soliste Mariana Bodnara (soprāns), pianiste Agija Ozoliņa-Kozlovska un muzikoloģe Inga Stankeviča. Programmā pārstāvēta itāļu, angļu, ukraiņu, franču, spāņu u. c. komponistu mūzika: gan populārā dziesma Es vēlos dejot visu nakti no mūzikla Mana skaistā lēdija, gan Habanera no Žorža Bizē operas Karmena, gan Paolo Tosti dziesma Ideāli, ukraiņu tautas dziesmas Ak, nespīdi mēnestiņ apdare un citi skaņdarbi.

Kā sola koncerta nosaukums, būs arī kafija un gardumiņi, par kuriem parūpēsies Operetes teātra sadarbības partneri E.G.I. veikali Kafija, Ikšķiles saldējums, Ogres Sierštelle un Gemoss. Telpas noformējumu veidos Ziedu fabrika.

 

Gan klausies, gan dejo!

"Dziedāšanas gaitu sākumā tieši mūzikli bija tas žanrs, kas saveda mani kopā ar cilvēkiem, kuri tālāk ieveda klasiskās mūzikas laukā. Šogad Operetes festivālā man būs iespēja vēlreiz izbaudīt un izdzīvot mūziku, kas reiz bijusi tik svarīga nodaļa manā dzīvē. Šīs mūzikas valoda ir trausla un patiesa. Dziesma no Mūzikas skaņām, skaistākais mīlas duets no Operas spoka! Un tas ir tikai mazumiņš no kopējās un krāsainās festivāla muzikālās buķetes, saka soprāns Jolanta Strikaite – viena no solistēm, kas dziedās galā koncertā Ikšķiles estrādē 12. augustā plkst. 19. Krāšņajā programmā piedalīsies Kijivas Nacionālā akadēmiskā operetes teātra vadošie solisti Oļena Arbuzova (soprāns), Valērija Tulis (soprāns), Volodimirs Odrinskis (tenors), Oleksandrs Čuvpilo (tenors); Operetes teātra solisti Sonora Vaice (soprāns), Anta Jankovska (soprāns/Itālija), Jolanta Strikaite (soprāns), Ilona Bagele (mecosoprāns) un Nauris Indzeris (baritons), kā arī Operetes teātra dejotāji un simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Gan viesu, gan latviešu mākslinieku interpretācijā skanēs dažādu muzikālā teātra žanru mūzika: fragmenti no Franča Lehāra operetēm Smaidu zeme un Džudita un no Žana Žaka Ofenbaha operetes Skaistā Helēna, fragmenti no Pučīni operas Bezdelīga, Leo Delība operas Bezdelīga, Žorža Bizē operas Karmena, Endrū Loida Vebera mūzikla Operas spoks, Ričarda Rodžersa mūzikla Mūzikas skaņas, populāras neapolitāņu dziesmas un daudzi citi skaņdarbi, kurus vērts dzirdēt. Koncerta radošajā komandā festivāla mākslinieciskā vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska aicinājusi režisoru Mārtiņu Kagaini, horeogrāfi Ievu Kemleri, kostīmu mākslinieci Vitu Radziņu, scenogrāfi un videomultimākslinieci Inetu Sipunovu. Valšu vakarā, kas turpat sāksies ap plkst. 22, visi varēs izdejoties Operetes teātra simfoniskā orķestra atskaņoto Johana Štrausa valšu un polku pavadījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja