Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Baleta zvaigznes Jūrmalā. Kareivīgas un dinamiskas

Starptautiskais baleta festivāls Baleta zvaigznes Jūrmalā, kas Dzintaru koncertzālē norisināsies jau 16. reizi, šoreiz piedāvās divus dažādus koncertus - baleta viencēlienu vakaru Latvijas Nacionālā baleta mākslinieku izpildījumā Dzintaru mazajā (slēgtajā) zālē 6. augustā un galā koncertu, kas 7. augustā Lielajā zālē pulcēs starptautisko baleta konkursu laureātus no astoņām pasaules valstīm.

"Šogad repertuārs būs kareivīgs un dinamisks," festivāla piedāvājumu raksturo tā mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis. "Pirmajā vakarā rādīsim divus baleta viencēlienus - argentīnieša Maurisio Vainrota Tango plus ar Astora Pjacollas mūziku un čehu horeogrāfa Petra Zuskas Marijas sapni - vieglu parodiju par slaveno Pas de Quatre, ko Žils Pero ar Cēzara Puni mūziku 1845. gadā Londonā iestudēja četrām primabalerīnām, bet tagad to dejo četri vīrieši. Viencēlienus gatavojām speciāli, jo to šobrīd nav teātra aktīvajā repertuārā." Savukārt galā koncertā uzstāsies mākslinieki no ASV, Krievijas, Korejas, Itālijas, Austrālijas, Vācijas, Ukrainas un Latvijas, tajā skaitā Ieva Rācene, kura šovasar jūlijā izcīnīja 3. vietu Korejas Starptautiskajā baleta festivālā Seulā.

Īpaša intriga ir austrālieša, Pekinas Starptautiskā baleta un horeogrāfijas konkursa, ASV Džeksonas Starptautiskā baleta konkursa un pat Austrālijas TV šova Golden Talents laureāta Ārona Smita viesošanās kopā ar latviešu izcelsmes dejotāju, Hjūstonas baleta mākslinieci Āriju Alekzanderu, filmas Zvejnieka dēls režisora Viļa Lapenieka mazmazmeitu. Spožu laikmetīgās horeogrāfijas numuru sola Hamburgas baleta solists itālis Sasha Riva. Uzstāsies K. Staņislavska un V. Ņemiroviča-Dančenko Maskavas akadēmiskā muzikālā teātra solisti Anastasija Limeņko un Aleksandrs Omeļčenko (Korejas 8. Starptautiskā baleta konkursa zelta medaļas ieguvējs), Mari Nacionālās E. Sapajeva operas un baleta solisti Olga Čelpanova un Konstantīns Korotkovs, Korejas baletmākslinieki Lee Seung - Yong un Seo Hyuni. Programmā gan reti izpildīti, gan populāri Pas de Deux un laikmetīgais balets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja