Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lielajā dzintarā izskanēs Baltijas valstu simtgadei veltīta etnomūzikas programma Zem austras koka

Sestdien, 3. februārī, plkst. 18 Liepājas koncerzālē Lielais dzintars izskanēs Baltijas valstu simtgadei veltīta mūsdienu etnomūzikas programma Zem austras koka, informēja Lielā dzintara sabiedrisko attiecību vadītāja Elizabete Hartmane.

Koncertā piedalīsies lietuviešu izcelsmes amerikāņu mūziķis Ābrahams Brodijs, koklētāja Laima Jansone un postfolkloras ansamblis Trys Keturiose.

Koncerta pirmajā, solo daļā, Ābrahams Brodijs atskaņos kompozīcijas no pagājušajā gadā klajā nākušā albuma From the Rich Dark Earth. “Lietuva priekš manis ir unikāla vieta, kas vēl aizvien izteikti saglabājusi savu kultūras identitāti. Šis albums ir manifests manai dziļajai mīlestībai pret šīs zemes mūziku, dabu un tautu,” tā Ābrahams. Pirmās daļas noslēgumā gaidāms pirmatskaņojums Brodija jaundarbam Trīs Dzūkijas dziesmas. Dzūkija atrodas Lietuvas dienvidaustrumos – vietā ar jauktu iedzīvotāju sastāvu, tādēļ arī mūzikā ir jūtamas kaimiņtautu - poļu un baltkrievu - mūzikas ietekmes.

Koncerta otrajā daļā Brodijam uz skatuves pievienosies koklētāja Laima Jansone. Duets savu improvizāciju balstīs abu kaimiņvalstu muzikālajā mantojumā, kā arī mūsdienu tēmās, izmantojot tradicionālus un netradicionālus mūzikas instrumentus. Koncerta noslēgumā kopā ar lietuviešu postfolkloras ansambli Trys Keturiose Brodijs atskaņos darbus no programmas Ancestors. Programmas pamatā ir Baltijas reģiona tradicionālā mūzika un senie rituāli, kas sintēzēti ar Brodija radīto mūziku un Trys Keturiose dziedātajām sutartinēm.

Lietuviešu izcelsmes amerikāņu mūziķis Ābrahams Brodijs dzimis 1991. gadā Ņujorkā, ASV. Pirmoreiz kā vijolnieks uzstājies astoņu gadu vecumā, vēlāk emigrējis uz Eiropu, lai turpinātu mūzikas studijas Vīnes Mūzikas un izpildītājmākslas universitātē, pēcāk Guildhall mūzikas un teātra skolā Londonā. Brodijs koncertējis festivālos un koncertos Londonā, Ņujorkā, Budapeštā, Bāzelē, Maskavā, Kopanhāgenā, Prāgā un Islandē. Britu laikraksts The Independent Brodiju raksturo kā enerģisku, ar lielu virtuozitāti apveltītu mūziķi, savukārt serbu performanču māksliniece Marina Abramoviča (Marina Abramović), ar kuru viņš kopā uzstājies 2013. gadā, dēvē viņu par spēcīgu talantu.

Biļetes uz koncertu sākot no 7 eiro, nopērkamas koncertzāles Lielais dzintars informācijas centrā, Biļešu Paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja