Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas dzintarā koncertēs baroka klavieru kvartets Arte dei Suonatori Piano Quartet

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 20. decembrī plkst. 19 pirmo reizi koncertēs slavenais poļu baroka klavieru kvartets Arte dei Suonatori Piano Quartet. Uzburot svētku noskaņu, kāda 19. gadsimtā valdīja turīgo Varšavas iedzīvotāju namos, mūziķi atskaņos izmeklētus poļu klasiķu kamermūzikas skaņdarbus un izsmalcināto Mocarta Klavieru kvartetu solminorā, informēja koncertzāles pārstāvji.

Volfganga Amadeja Mocarta klavieru kvartets tiek dēvēts par kamermūzikas augstāko virsotni. Liepājā šī “virsotne” tiks atskaņota uz vēsturiskām, Mocarta dzimtajā pilsētā Zalcburgā darinātām klavierēm, kas īpaši šim vakaram atvestas no Polijas. Unikālais instruments ir Vīnes klasicisma skolas izcilā klaviermeistara Mikaela Rozenberga (Michael Rosenberger) 1805. gadā darinātā instrumenta kopija. Oriģināls tika plaši izmantots tā laika Austrijas salonos un aristokrātu mājās. Līdzās klavierēm dzirdēsim vijoles un čellu.

Koncerta pirmajā daļā ar rūpīgi izmeklētiem poļu klasiķu kamermūzikas skaņdarbiem kvartets aicinās klausītājus ceļot laikā un telpā, sajūtās atgriežoties 19. gadsimta Polijā. Mūziķi koncertu atklās ar ievērojamā poļu komponista un skolotāja Jozefa Elsnera Klavieru kvartetu Mibemolmažorā op. 15. Turpinājumā – kompozīcija, ko radījusi viena no pirmajām pianistēm sievietēm Marja Šimanovska. – Fantāzija Famažorā, un komponista Francišeka Lesela  skaņdarbs Klavieru trio Mimažorā op. 5. Savu kulmināciju koncerts sasniegs ar Mocarta kamermūzikas pērli – Klavieru kvartetu solminorā KV478.

Arte dei Suonatori Piano Quartet ir baroka mūzikas pasaulē labi zināmā orķestra Arte dei Suonatori kamersastāvs. Orķestris ir dibināts 1993. gadā un ir kļuvis par vienu no atpazīstamākajiem Polijas ansambļiem uz starptautiskajām skatuvēm. Viņu repertuāru veido ap 700 skaņdarbu, lielākoties no 17. un 18. gadsimta. Arte dei Suonatori mūziku ir ierakstījušas daudzas prestižas ierakstu kompānijas, un viņi ir vairāku starptautisku balvu laureāti, tai skaitā britu galvenās mūzikas balvas Gramophone Classical Music Awards īpašnieki.

Biļetes koncertzāles Lielais dzintars informācijas centrā, Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Plašāka informācija: lielaisdzintars.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja