Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Operas platformā varēs noskatīties iestudējuma Valentīna ierakstu

No 30. maija vietnē Operas platforma pilnā apjomā būs skatāms Latvijas Nacionālās operas iestudējuma – Artura Maskata operas Valentīna ieraksts, informēja Operas pārstāve Irbe Treile.

Nākamos sešus mēnešus ieraksts bez maksas būs pieejams ikvienam interesentam visā pasaulē. Operas platformā jau tagad skatāmas videointervijas ar komponistu Arturu Maskatu, režisoru Viesturu Kairišu un titullomas izpildītāju Ingu Kalnu, kā arī ieskats iestudējumā.

Opera Europa, kanāla ARTE un piecpadsmit Eiropas opernamu un festivālu sadarbībā tapusī interneta vietne Operas platforma darbību sāka 8. maijā. Tā ir pieejama trīs valodās – angļu, franču un vācu. Tajā skatāmi izrāžu un izrāžu fragmentu ieraksti, anotācijas, intervijas ar māksliniekiem un dokumentāli aizkulišu sižeti. Katru mēnesi platformā tiek ievietots vismaz viens pilns operas videoieraksts, kas titrēts sešās valodās – angļu, franču, vācu, itāliešu, poļu un spāņu. Katrs ieraksts brīvi skatāms visā pasaulē sešus mēnešus no ievietošanas dienas.

Dalība Operas platformā ļauj Latvijas Nacionālajai operai sasniegt plašāku publiku nekā jebkad agrāk – vietne jau pirmajā darbības nedēļā pulcējusi 108 tūkstošus unikālo apmeklētāju. 75% apmeklētāju bija no Eiropas, 12.4% - no Ziemeļamerikas, 5,6 % - no Dienvidamerikas, 4,6% - no Āzijas, bet atlikušos 2,4 % dala Āfrika un Okeānija. Par Operas platformu savai auditorijai ziņojuši pasaules ietekmīgākie mediji, tostarp The New York Times un The Guardian.

Operas platformā jau šobrīd var noskatīties Madrides Teatro Real iestudēto Džuzepes Verdi Traviatu, Karola Šimanovska Karaļa Rodžera uzvedumu no Karaliskās Koventgārdena operas un Jana Sibeliusa Kullervo iestudējumu no Somijas Nacionālās operas. No 7. jūnija šīm operām pievienosies arī Riharda Vāgnera Dievu mijkrēslis Vīnes Valsts operas iestudējumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja