Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Origo Summer Stage augustā notiks Rīgas svētkiem veltīti koncerti un folkfestivāls

Kultūras aktivitāšu centrā _Origo Summer Stag_e Rīgas svētku ietvaros no 12. līdz 14. augustam norisināsies cikla Dziesmu tilti no sirds uz sirdi koncerti, kur laukumā pie tirdzniecības centra Origo varēs baudīt augstvērtīgus dziesmu un deju mākslinieku priekšnesumus. Tāpat arī notiks tradicionālais Origo folkfestivāls, pulcējot kopā dažādus etno un folkmūzikas māksliniekus.

Dziesmu tilti no sirds uz sirdi koncertu laikā uzstāsies vairāk kā 500 dziesmu un deju izpildītāji. Koncertos varēs dzirdēt gan profesionāļu, gan Rīgas un citu Latvijas pilsētu labāko amatiermākslas kolektīvu sniegumu. Svētki šogad veltīti Rīgai kā kino cienītājai, kino veidotājai un kino radītāju pilsētai. Tāpēc ikviens svētku apmeklētājs Origo Summer Stage varēs baudīt dažādu latviešu un ārzemju filmu kino mūziku.

12. augustā no plkst. 17.30 līdz 20 koncertu Dziesmu tilti starp cilvēkiem ieskandinās Rīgas Tehniskās universitātes Studentu kluba postfolkloras grupa DABA SAN, VEF Kultūras pils deju grupa Ritms un arī Rīgas sieviešu un vīriešu vokālie kvarteti. Koncertā uzstāsies arī Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes Kultūra, kura ar Jelgavas bigbenda programmu Tēja divatā un solistiem Ievu Sutugovu un Salvi Sprūžu pārsteigs ikvienu klausītāju.

13. augustā no plkst. 12 līdz 20 norisināsies koncerts Dziesmu tilti starp tautām, kurā visas dienas garumā uzstāsies vairāk kā 30 mākslinieciskie kolektīvi no Rīgas, Daugavpils, Liepājas, Dobeles, Limbažiem un Siljansas pilsētas Zviedrijā. Origo Summer Stage apmeklētāji varēs iepazīties ar dažādu tautu kultūrvēsturisko mantojumu – dziesmām, dejām un tradīcijām.

14. augustā no plkst. 12 līdz 17.30 koncertā Dziesmu tilti starp paaudzēm uzstāsies bērnu, jauniešu, pieaugušo un senioru mākslinieciskie kolektīvi. Klausītājus ar savu izpildījumu priecēs arī leģendārais latviešu estrādes dziedātājs Viktors Lapčenoks un daudzi citi latviešu mūziķi.

15. augustā no plkst. 17 līdz 20 uzstāsies Nils Īle ar koncertprogrammu Drum Project: Gvineja – Latvija, kurā piedalīsies Āfrikas deju un ritmu meistars Abdulai Kamara (Abdoulaye Camara) no Gvinejas, etnomuzikoloģe, skaņu un performanču latviešu izcelsmes māksliniece Vineta Lagzdiņa no Austrālijas, kā arī Nila Īles mūzikas studijas korisBonum Cultura.

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras iestāžu programmas vadītājs Arnis Miltiņš: "Origo Summer Stage pastāvēšanas laikā ir sevi pierādījusi kā neparastu, radošu un sociāli nozīmīgu skatuvi. Atrodoties pašā pilsētas sirdī, tā piedāvā Rīgas iedzīvotājiem un viesiem ārkārtīgi plašu māksliniecisko programmu klāstu. Origo Summer Stage sniedz iespēju ikdienas steigā uz brīdi apstāties un ieklausīties mūzikā un sevī... Esmu priecīgs par radošo sadarbību, kas ir izveidojusies ar Origo Summer Stage rīkojot koncertu ciklu Dziesmu tilti no sirds uz sirdi Rīgas svētku laikā. Arī šovasar Origo Summer Stage būs iespēja skatīt dažādas mākslinieciskās programmas, tāpēc gaidām ikvienu svinēt Rīgas svētkus kopā!"

Tāpat ikviens varēs baudīt Origo folkfestivālu kopā ar postfolkoras grupu Iļģi, Denisu Paškeviču un grupu Baraka, un mūzikas izpildītāju Sauļus Petreikis no Lietuvas.

Augusta otrajā pusē dzirdēsim talantīgās džeza dziedātājas Jolantas Gulbes-Paškevičas koncertprogrammu un Krievijas grupas Universal Music Band koncertu, kura situminstrumentu, basģitāras un klasiskā stīgu kvarteta sastāvā izpildīs dažādu žanru un stilu mūziku.

Augusta beigās norisināsies Origo Summer Stage 7. sezonas noslēgums kopā ar čellu trio Melo-M un grupu Pieneņu Vīns.

Visu augustu laukumā pie tirdzniecības centra Origo būs apskatāma diennakts brīvdabas lielformāta izstāde Laikmeti mainās, džezs paliek. Džezs Latvijā, kas ir veltījums Maestro Raimondam Paulam jubilejas gadā, jo Maestro ir ne tikai izcils džeza kompozīciju autors un izpildītājs, bet savulaik vadījis arī Latvijas Radio bigbendu un bijis džeza improvizācijas klases vadītājs Konservatorijā. Izstādē aplūkojami spilgtākie notikumi Latvijas džeza vēsturē, labākie džeza mūzikas izpildītāji un leģendas.

Visi Origo Summer Stage koncerti ir bez maksas.

Vairāk informācijas par gaidāmajiem koncertiem meklē: www.summerstage.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja