Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Replay.lv var noskatīties Imanta Kalniņa 75 gadu jubilejas koncertu

Sadarbībā ar Latvijas Televīziju Liepājas Simfoniskais orķestris vietnē replay.lv piedāvā noskatīties Imanta Kalniņa 75. jubilejai veltīto koncertu ar komponista trīs jaundarbu pirmatskaņojumiem, kas Liepājas koncertzālē Lielais dzintars izskanēja 2016. gada janvārī.

Koncertā, ar ko Liepājas Simfoniskais orķestris atzīmēja Imanta Kalniņa jubileju, diriģenta Māra Sirmā vadībā pirmo reizi izskanēja komponista Septītā simfonija, miniatūra Santakrusa un Koncerts obojai ar izcilā latviešu obojista Pētera Endzeļa solo.

Šī ir Liepājā tapusi mūzika, kur noteikti dzird gan vēju, gan jūras skaņas. Kā teicis pats komponists – "jūra gāžas un vējš pūš gar zemi". Mudinot orķestra mūziķus ar instrumentiem izdziedāt notis, jo tieši tāda ir Imanta Kalniņa mūzika, diriģents Māris Sirmais vēl pirms koncerta, kas, starp citu, bija viņa pirmā sadarbība ar leģendāro komponistu, uzsvēra, ka Imants Kalniņš savā dziļākajā būtībā ir dziesminieks.

Obojas koncerts tāpat kā Septītā simfonija, kas iekļauta Liepājas Simfoniskā orķestra 2015. gadā aizsāktajā Latvijas simtgades simfoniju ciklā, bija sengaidīti darbi. Septīto simfoniju no Sestās šķir piecpadsmit gadi.

Savukārt īpaši šim jubilejas koncertam bija radīta miniatūra stīginstrumentu orķestrim Santakrusa, kuras galvenā tēma skanējusi 2007.gadā Latvijas Nacionālajā teātrī iestudētajā Maksa Friša lugā Santakrusa.

Šie trīs Imanta Kalniņa skaņdarbi ir iekļauti arī mūzikas albumā, ko Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros izdevusi nacionālā ierakstu kompānija Skani.

Skaties koncertu šeit!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja