Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīga Jūrmala akadēmija atgriežas ar tiešsaistes un klātienes meistarklasēm pasaulslavenu mūziķu vadībā

Šodien mūzikas festivāls Rīga Jūrmala izziņo festivāla izglītības programmas Rīga Jūrmala akadēmijas atsākšanos, portālu Diena.lv informēja festivāla pārstāvji. Tiešsaistes un klātienes meistarklasēs jaunie talanti no Latvijas, Baltijas valstīm un citviet Eiropā varēs piedalīties izglītojošās sesijās pie pasaules līmeņa mūziķiem - māksliniekiem, kuri jau uzstājušies festivālā vai plāno to darīt 2021.gada vasarā. Pirmajās meistarklasēs, kas sākot no šī gada decembra norisināsies tiešsaistē, jaunie talanti varēs piedalīties kopā ar vadošajiem Bavārijas Radio Simfoniskā orķestra, Karaliskā Concertgebouw orķestra mūziķiem, kā arī slaveno franču vijolnieku Reno Kapisonu un mecosoprānu Alisi Kūtu.

"Mēs esam bezgala priecīgi atsākt darbu šogad, piedāvājot mūsu jaunajiem talantiem sastapties, komunicēt un mācīties no labākajiem mūziķiem. No aizvadītās vasaras pieredzes zinām, ka studenti šīs sniegtās iespējas novērtē un arī tiešsaistes mācību kvalitāte ir ievērojami attīstījusies un turpina uzlaboties," saka Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Klavieru katedras asociētais profesors un Rīga Jūrmala akadēmijas vadītājs Toms Ostrovskis. "Lai arī nekas neaizstās klātienes mācību pieredzi, kuru ceram nodrošināt vasarā festivāla ietvaros, šis laiks mums ļaus jau mērķtiecīgi dibināt attiecības ar mūziķiem, iesaistot arvien plašāku studentu skaitu," uzsver Ostrovskis.

Tuvākās meistarklases plānotas ar Omāru Tomasoni (vadošais klarnetists, Karaliskais Concertgebouw orķestris, 2.12.), Laionelu Kotē (vadošais čellists, Bavārijas Radio Simfoniskais orķestris, 8.12.) un franču vijolnieku Reno Kapisonu (16.12.). Meistarklases būs iespējams skatīties tiešsaistē Rīga Jūrmala akadēmijas Facebook platformā.

Festivāla akadēmijas meistarklases tiks organizētas orķestru instrumentu grupām, pianistiem, jaunajiem diriģentiem un vokālistiem.

"Šī iniciatīva ir nozīmīgs ieguldījums jauno talantu attīstībā un ļoti novērtējam, ka neraugoties uz pandēmijas ietekmi, esam guvuši lielu mākslinieku atsaucību piedalīties un veltīt laiku, daloties savās zināšanās un pieredzē. Šosezon notiks arī intensīvs darbs pie diriģēšanas un vokāla meistarklašu organizēšanas, ņemot vērā izcilo dziedātāju sastāvu šīs sezonas festivāla programmā," saka festivāla Rīga Jūrmala izpilddirektore Zane Čulkstēna.

Pieteikšanās meistarklasēm tiek organizētas, individuāli izvērtējot studentu sniegumu un pieteikumus.

Reaģējot uz pandēmijas izraisītajiem notikumiem, Rīga Jūrmala akadēmija 2020.gada sezonā mainīja sākotnēji plānoto formātu, organizējot tiešsaistes meistarklases studentiem no Latvijas un Baltijas valstīm. Visas vasaras garumā notika 30 meistarklases, piedaloties Bavārijas Radio Simfoniskā orķestra vadošajiem mūziķiem Natāliju Švābi (pikolo), Laionelu Kotē (čells), Džulitu Smolenu (vijoli), Tobiasu Šteimanu (vijole), Džiheiju Lī (vijole), Bettinu Fais (klarnete), Ramonu Ortega Kuero (oboja), Benediktu Heimsu (alts) un tādiem pasaules mēroga izpildītājiem kā čellists Miša Maiskis, klasiskās ģitāras virtuozs MILOŠ un norvēģu pianists Leifs Ūve Andsness.

Vairāk informācija par turpmāko plānoto meistarklašu kalendāru, māksliniekiem un praktisku informāciju pieejama festivāla mājaslapā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja