Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Rīga Jūrmala meistarklases vadīs čellisti Gotjē Kapisons un Džons Šārps, kā arī vijolnieks Roberts Čens

Rīga Jūrmala akadēmijas Facebook lapā 12., 13. un 14. maijā norisināsies trīs stīgu instrumentu meistarklases, kuras vadīs pasaulē atzīti mūziķi – Čikāgas simfoniskā orķestra vijoļu grupas koncertmeistars Roberts Čens, vadošais čellists Džons Šārps un viens no spilgtākajiem 21. gadsimta čellistiem Gotjē Kapisons. Meistarklasēs, ko tiešraidē varēs vērot ikviens interesents, piedalīsies Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas studenti un Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas audzēkņi.

Trešdien, 12. maijā no plkst. 17.00 līdz 20.00 norisināsies meistarklase kopā ar Robertu Čenu, pieredzējušo Čikāgas simfoniskā orķestra vijoļu grupas koncertmeistaru, kurš ir arī aizrautīgs solo mūziķis un uzstājies kopā ar Losandželosas filharmonijas orķestri, Zviedrijas Radio orķestri, Maskavas filharmonijas orķestri un citiem. Dzimis Taivānā, Čens savas vijoļspēles studijas uzsāka septiņu gadu vecumā. Pirms pievienošanās Čikāgas simfoniskā orķestra sastāvam Čens bijis pirmās vietas ieguvējs Hanoveres Starptautiskajā vijolnieku konkursā. Meistarklasi ar Robertu Čenu varēs vērot “Rīga Jūrmala” akadēmijas Facebook lapā.

Ceturtdien, 13. maijā, no plkst. 17.00 līdz 20.00 varēs vērot čella meistarklasi ar Džonu Šārpu, kuram bijis gods kļūt par jaunāko vadošo mūziķi Čikāgas simfoniskā orķestra vēsturē. Dzimis Teksasā, Šārps čella spēli mācījies pie Leva Aronsona un vēlāk pie Lina Harela Džuljarda skolā, kur ieguvis gan bakalaura, gan maģistra grādu. Pirms pievienošanās Čikāgas simfoniskā orķestra sastāvam, viņš bija Metropolitēna opera orķestra dalībnieks, kā arī Sinsinati simfoniskā orķestra vadošais čellists. Šārps ir bijis Maskavas Starptautiskā Čaikovska konkursa laureāts. Meistarklasi ar Džonu Šārpu skatieties Rīga Jūrmala akadēmijas Facebook lapā: 

Piektdien, 14. maijā, no plkst. 15.00 līdz 18.00 gaidāma meistarklase ar Gotjē Kapisonu - vienu no spilgtākajiem 21. gadsimta čellistiem, kurš daudz muzicē kopā ar pasaules vadošajiem diriģentiem un instrumentālistiem  un ir Čella spēles izcilības klases dibinātājs un vadītājs Luī Vitona Fondā Parīzē. Gotjē Kapisons ieguvis daudzas balvas un izpelnījies kritiķu atzinību par izteiksmīgu muzicēšanu,  izcilu virtuozitāti un īpaši dziļo, piesātināto viņa instrumenta – 1701. gadā  tapušā Mateo Gofrijē čella – skanējumu. Meistarklasei ar Gotjē Kapisonu varēs sekotīakadēmijas Facebook lapā. 

Šosezon jau notikušas Rīga Jūrmala tiešsaistes meistarklases kopā ar Karaliskā Concertgebouw orķestra vadošajiem mūziķiem Omāru Tomasoni (trompete), Dominiku Seldis (kontrabass), Gregoru Horšu (čells), Emīliju Beinoni (flauta) un Alekseju Ogrinčuku (oboja), Bavārijas Radio Simfoniskā orķestra mūziķi Lionelu Kotē (čells), franču vijolnieku Reno Kapisonu un vācu baritonu Bendžaminu Aplu, kā arī meistarklases ar britu mecosoprānu Alisi Kūtu un izcilo tenoru Džozefu Kalleju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja