Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

SKANI izdod jaunu Pētera Vaska albumu Lūgšana

No rītdienas, 22.marta klausītājiem būs pieejams apjomīgākākais nacionālās ierakstu kompānijas SKANI ieraksts - komponista Pētera Vaska albums Lūgšana, informēja ierakstu kompānijas pārstāvis Egīls Šēfers.

Albumā dzirdamas četras vokāli simfoniskas kompozīcijas, kas tapušas teju 40 gadu laikā. Trīs no tām — Lūgšana mātei, Laudate Dominum un Lūgšana Latvijai— šajā albumā piedzīvo pirmieskaņojumu jaunās versijās, komponistam ieraksta procesā klātesot. SKANI izdotais albums ir komponista dāvana Latvijas simtgadē.

Vissenāk ir tapusi Lūgšana mātei (1978), kuru iepriekš klausītāji pazina kā Kantāti sievietēm ar Imanta Ziedoņa dzeju. Pēteris Vasks to komponēja — kā pats saka — vēl būdams jaunais komponists.  Ar Veltas Tomas dzejoli sarakstītā Lūgšana Latvijai (2016) šajā albumā dzirdama Viļņa Šmīdberga instrumentācijā korim un pūtēju orķestrim, savukārt Mesa (2005) - korim un stīgu orķestrim. 2016. gadā sacerētais darbs Laudate Dominum korim un simfoniskajam orķestrim ir visnesenāk tapušais darbs šajā albumā. 

“Gribu ar degošu sirdi lūgt par mūsu laiku, kas tik ļoti mainās. Mums jālūdz, lai nepazaudējam garīgos orientierus - daudzus no tiem jau esam pazaudējuši. Man ar to grūti samierināties. Kāpēc mēs aizejam bezcerīgā materiālismā, lietu un mantu kultā? Virspusējībā un paviršībā? Kāpēc steidzamies paši nezinādami kurp? Tādēļ savā mūzikā gribu atgādināt, ka ir arī cits ceļš!" , tā stāsta Pēteris Vasks

Ieraksts tapis 2018. gada septembrī koncertzālē Lielā Ģilde un to ieskaņoja Valsts akadēmiskais koris Latvija, Latvijas Naconālais simfoniskais orķestris, Orķestris Rīga , soprāns Laura Teivāne un diriģents Māris Sirmais.  Projekts tapis pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fondam un komponista Pētera Vaska atbalstam. 

Albums būs pieejams klausītājiem visā pasaulē gan kā CD tirdzniecības vietās, gan arī digitālās lejuplādes un straumēšanas platformās  no piektdien, 22. martā. 

SKANI ir vienīgā mūzikas izdevniecība Latvijā ar plašu starptautisku izplatītāju tīklu. Pateicoties sadarbībai ar partneriem ASV, Nīderlandē un Lielbritānijā, SKANI izdotie latviešu mūzikas CD nonāk tirdzniecībā 80 pasaules valstīs, kā arī visās digitālās mūzikas platfromās kā Spotify, iTunes, Amazon Prime un citās.

Top komentāri

VVZ
V
Nevis vasks, bet sviests. Pie tam nebaudāms...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja