Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Splendid Palace demonstrēs operu Bohēma ar Marinu Rebeku galvenajā lomā

Kinoteātris Splendid Palace 2. decembrī plkst. 19 demonstrēs Džakomo Pučīni operas Bohēma tiešraides ierakstu no Vīnes Valsts operas, kur Mimī lomā būs iespēja vērot izcilo operdziedātāju Marinu Rebeku, informēja kinoteātra pārstāve Zane Arāja.

Inscenējuma režisors un scenogrāfs ir pasaules autoritāte, operu un kino režisors Franko Dzefirelli, kura krāšņās filmas (Romeo un Džuljeta, Spītnieces savaldīšana), operfilmas (Traviata) un grandiozie operu iestudējumi jau kļuvuši par klasiku. Bohēmu droši var uzskatīt par izcilā mākslinieka spožāko režijas pērli.

Pirmo reizi opera Bohēma tika rādīta Koventgārdenas operā 1897. gadā un kopš tā laika demonstrēta vairāk nekā 500 iestudējumos.

Stāsta varoņi ir četri jauni vīrieši, trūcīgi dzīvojoši mākslinieki. Negaidīti dzejnieka Rūdolfa dzīvē ienāk mīlestība - izšuvēja Mimī. Jau pirmajā tikšanās reizē ir skaidrs, ka Mimī ir nāvējoši slima. Rūdolfs nolemj atkāpties, lai ļautu viņai izrauties no nabadzības. Pēc dažiem mēnešiem mīļotie atkal ir kopā, un Mimī mirst mīlošā Rūdolfa rokās.

Iestudējuma zvaigzne, Mimī lomas izpildītāja Marina Rebeka stāsta: “Šoreiz es ļoti, ļoti gaidu šo iestudējumu. Pirmkārt, šis ir skaists, klasisks iestudējums vienā no maniem mīļākajiem operteātriem, un šī būs leģendārā Franko Dzefirelli produkcija! Otrkārt, šī būs kārtējā sadarbība ar maniem draugiem, kuru starpā ir diriģente Speranca Skapuči, ar kuru mēs veidojām koncertu Liepājas koncertzālē Lielais dzintars un daudzkārt esam sadarbojušās dažādos muzikālos projektos. Tāpat man atkal prieks satikt uz skatuves savu draugu Benžamēnu Bernhaimu, ar kuru kopā debitējām Faustā Rīgā - burvīgā Aika Karapetjana iestudējumā."

Lomās: Rūdolfs - Benžamēns Bernhaims (Benjamin Bernheim), Mimī - Marina Rebeka, Marsels - Klemenss Unterainers (Clemens Unterreiner), Mizete - Marjama Batistelli (Mariam Battistelli)

Biļetes uz seansu iespējams iegādāties: www.splendidpalace.lv un kinoteātra kasē. Biļetes cena EUR 15.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja