Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aicina nodot pārstrādei nolietotus mobilos tālruņus Zelta mikrofona statuešu apzeltīšanai

Latvijas mūzikas ierakstu gada balva Zelta Mikrofons’23 sadarbībā ar partneriem SIA Zaļā josta un ELVI aicina iesaistīties labdarības otrreizējo izejvielu vākšanas akcijā Tavs vecais telefons vai Zelta mikrofons, informēja Zaļās jostas pārstāvji.

Akcijas dalībnieki aicināti otrreizējai pārstrādei nodot savus vecos mobilos telefonus, veicinot ilgtermiņa domāšanu un simboliski ziedojot telefonos atrodamo zeltu mūzikas ierakstu gada balvas statuešu apzeltīšanai.

"Mēs katrs savās mājās glabājam vismaz vienu nolietotu elektroiekārtu, kas gadiem gaida savu atdzimšanas brīdi, bet tā arī to nepiedzīvo, tehnoloģiski un morāli novecojot - tas ir mobilais tālrunis. Vidēji viens mobilais tālrunis satur 0,034 gramus zelta. Tātad, lai iegūtu nepieciešamo otrreiz pārstrādātā zelta apjomu vienas Zelta mikrofona statuetes apzeltīšanai, pietiktu, ja pārstrādē nodotu vismaz 100 mobilos tālruņus. Mūsu katra sniegtais ieguldījums un atbalsts Zelta mikrofona statuešu apzeltīšanā ir lielisks veids, kā uzskatāmi redzēt atkritumu šķirošanas ieguvumus un reālu otrreizējo izejvielu pielietojumu," uzsver Zaļā josta pārstāve Laima Kubliņa.

Akcija Tavs vecais telefons vai Zelta mikrofons norisinās no 2022. gada 1. decembra līdz 2023. gada 1. februārim. Mobilos tālruņus var simboliski ziedot mūzikas ierakstu gada balvas statuešu apzeltīšanai, nododot speciālās kampaņas kastēs ELVI veikalos visā Latvijā. Turklāt ikviens kampaņas dalībnieks, kas telefona nodošanas mirkli būs iemūžinājis fotogrāfijā un ar šo foto dalījies sociālajos tīklos, pievienojot mirkļabirku #zalaismikrofons, piedalīsies vērtīgu balvu izlozē no Zaļā josta, ELVI un varēs pretendēt uz iespēju laimēt ielūgumus uz Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons’23 pasniegšanas ceremoniju 2023. gada 18. februārī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā.

Visi akcijas ietvaros savāktie nolietotie mobilie telefoni tiks nogādāti otrreizējā pārstrādē, kur AS BAO speciālisti nodrošinās efektīvu un videi draudzīgu vērtīgu otrreizējo izejmateriālu atgūšanu un atgriešanu atkārtotā apritē.

"Ir ārkārtīgi plašas iespējas, kā otrreizējās izejvielas varam pielietot atkārtoti, taupot resursus un saudzējot dabu. Lielisks uzskatāms piemērs ir nolietotu elektroiekārtu pārstrāde, kas ļauj atgūt ārkārtīgi daudz dažādu vērtīgu otrreizējo izejvielu, sākot no plastmasas un stikla, un beidzot ar dažādiem metāliem, tajā skaitā cēlmetāliem – zeltu, sudrabu, platīnu. Turklāt, nododot elektroiekārtas pārstrādē, mēs ne tikai dodam vērtīgiem resursiem otru mūžu, bet arī pasargājam vidi no kaitīgu vielu piesārņojuma, neļaujot tām nonāk augsnē, dzeramajā ūdenī vai atmosfērā, apdraudot mūsu pašu veselību," skaidro Laima Kubliņa.

Latvijas mūzikas ierakstu gada balva Zelta mikrofons’23 ar SIA Zaļā josta atbalstu ieviesīs virkni videi draudzīgu inovāciju balvu pasniegšanas ceremonijā. Energoefektivitāte, otrreizējo resursu atkārtots pielietojums ir tikai daļa no zaļajiem pilnveidojumiem, lai šo pasākumu padarītu videi draudzīgāku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja