Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Akordeoniste Ksenija Sidorova ieguvusi Vācijas balvu Echo Klassik

Latvijas akordeoniste Ksenija Sidorova kļuvusi par Vācijas prestižākās mūzikas balvas Echo Klassik laureāti labāko instrumentālistu kategorijā.

Godalga Ksenijai Sidorovai piešķirta par albumu Carmen (2016), kuru izdevusi ierakstu kompānija Deutsche Grammophon. Disks ir veltīts Žorža Bizē Karmenas tēmām jaunos aranžējumos, kuros ieskanas latino un Austrumu mūzikas motīvi. Albums ierakstīts Berlīnē, Stambulā un Londonā kopā ar viesmāksliniekiem, grupu Nuevo Mundo un Stambulas filharmonijas orķestri Borusan diriģenta Sašas Gēcela vadībā.

Par gada labāko orķestri atzīts diriģenta Andra Nelsona vadītais Bostonas simfoniskais orķestris (balva piešķirta par Deutsche Grammophon izdoto Dmitrija Šostakoviča Piektās, Astotās un Devītās simfonijas ierakstu).

Par gada dziedātājiem nosaukti mecosoprāns Džoisa Didonato un baritons Matiass Gērne. Gada diriģents – Kents Nagano. Gada dižpārdoklis – tenora Jonasa Kaufmaņa albums Dolce Vita, kurā ir apkopotas itāļu populārākās melodijas.

Svinīgā Echo Klassik pasniegšanas ceremonija notiks 29. oktobrī Elbas filharmonijā Hamburgā. Kopumā tiks pasniegtas 54 balvas 22 kategorijās. Laureātu vidū ir arī pianisti Mauricio Pollīni, Fazils Sajs, Daniils Trifonovs un Likā Debargs, soprāni Pritija Jende un Aīda Garifulina, mecosoprāns Marianna Krebasa, tenors Īans Bostridžs, maestro Nēme Jervi un Romāņu Šveices orķestris. 

Balvu Echo Klassik kopš 1994. gada pasniedz Vācijas mūzikas industrijas asociācijas dibinātā Vācijas Fonoakadēmija. Uzvarētājus nosaka profesionāla ekspertu un kritiķu žūrija. Ar Echo Klassik tiek sumināti gada labākie klasiskās mūzikas ieraksti.

Pēdējos gados par Echo Klassik laureātiem regulāri kļūst mūziķi no Latvijas, viņu vidū – mecosoprāns Elīna Garanča, vijolniece Vineta Sareika, komponists Uģis Prauliņš, pianiste Aurēlija Šimkus. 
 
Pilns šā gada Echo Klassik laureātu saraksts: www.echoklassik.de

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja