Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Andris Nelsons galvas traumas dēļ atceļ pirmo uzstāšanos ar Bostonas Simfonisko orķestri

Latviešu diriģents Andris Nelsons galvas traumas dēļ spiests atcelt pirmo uzstāšanos ar Bostonas Simfonisko orķestri, vēsta laikraksts Bennington Banner.

Nelsonam sestdienas, 27. jūlija, vakarā bija paredzēts diriģēt Bostonas Simfonisko orķestri Verdi Rekviēma koncertā, kurā uzstāsies arī viņa sieva Kristīne Opolais. Taču nedēļas nogalē Nelsons savās mājās Vācijā guvis smadzeņu satricinājumu un pašlaik ārstējas slimnīcā, paziņoja Bostonas Simfoniskais orķestris, par kura vadītāju šovasar iecelts Nelsons.

"Ārsti saka, ka viņš pilnībā atlabs, bet, kā tas parasti ir ar smadzeņu satricinājumiem, Nelsonam stingri ieteikts pašlaik atpūsties un neceļot ar lidmašīnu," pavēstīja Bostonas Simfoniskā orķestra izpilddirektors Marks Volpe. "Tādēļ ar smagu sirdi viņš ir spiests izstāties no uzstāšanās Tanglewood koncertzālē," sacīja Volpe, novēlot Nelsonam ātru atveseļošanos.

Diriģenta aizstājējs pagaidām nav izraudzīts. Volpe piezīmēja, ka Nelsons Bostonas Simfonisko orķestri diriģēs oktobrī paredzētajos koncertos. Arī Nelsons izdevis paziņojumu, paužot skumjas, ka nespēs šonedēļ uzstāties ieplānotajā koncertā.

Kā jau LETA ziņoja, slavenais latviešu diriģents Andris Nelsons kļuvis par Bostonas Simfoniskā orķestra galveno diriģentu. Nelsons Bostonas Simfoniskā orķestra galvenā diriģenta amatā oficiāli stāsies septembrī. Viņa pirmā uzstāšanās orķestra diriģenta amatā būs 17. oktobrī, vadot Vāgnera, Mocarta un Brāmsa koncerta programmu.

Bostonas Simfoniskais orķestris bez galvenā diriģenta ir kopš 2011. gada, kad veselības problēmu dēļ no amata atkāpās Džeimss Levins. 34 gadus vecais Nelsons kļūs par jaunāko Bostonas Simfoniskā orķestra galveno diriģentu vairāk nekā 100 gadu laikā.

Kopš 2008. gada Nelsons bijis Birmingemas Simfoniskā orķestra diriģents.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja