Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Apbalvos Mūzikas akadēmijas Gada balvas ieguvējus

Jau divpadsmito reizi tiks pasniegta Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) un Swedbank Gada balva, par kuras laureātiem kļuvuši trīs mākslinieki. Katrs no viņiem iegūs īpašu diplomu un 1200 eiro lielu naudas summu.

"Tā ir atzinība par viņu iepriekšējiem sasniegumiem un stimuls tālākajai darbībai," akcentēja JVLMA rektors Artis Sīmanis.

"Viņa ir viena no spilgtākajām zvaigznēm pie Latvijas čella debesīm," par Magdalenu Cepli sacīja JVLMA zinātniskā un radošā darba prorektore Anda Beitāne, kura pieminēja viņas neaizmirstamo uzstāšanos akadēmijas simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertā diriģenta Luca Kēlera vadībā. Profesionālās bakalaura studiju programmas piektā semestra studente specializācijā Čella spēle saņems Gada balvu kā jaunā mūziķe.

Magdalenas Ceples sniegums profesionāļu vidū tiek raksturots kā meistarīgs un ārkārtīgi saturīgs profesionālās kvalitātes ziņā. "Man ir liels prieks par šo balvu," atzina čelliste, kura patlaban savas zināšanas papildina apmaiņas programmā Briselē. Interesanti, ka pagājušajā gadā viņa ir ieguvusi pirmo vietu JVLMA konkursā Labākais kameransamblis, uzstājoties kopā ar pianistu Georgiju Osokinu.

Tieši viņš saņems otru Gada balvu kā jaunais mūziķis. Pērn profesionālās bakalaura studiju programmas trešā semestra students specializācijā Klavierspēle ir izcili debitējis prestižajā Friderika Šopēna 17. starptautiskajā pianistu konkursā Polijā, kur ieguvis diplomanda statusu. Mākslinieks regulāri koncertē un gūst panākumus dažādos konkursos gan Latvijā, gan citur pasaulē.

20 gadu vecais Georgijs Osokins tiek raksturots kā viens no spožākajiem Latvijas jaunajiem talantiem. Jāpiebilst, ka viņš ir kļuvis jau par trešo Osokinu ģimenes pārstāvi, kurš savā īpašumā iegūs JVLMA Gada balvu - iepriekš to ir saņēmis viņa tēvs pedagogs Sergejs Osokins kā mācībspēks un viņa brālis pianists Andrejs Osokins kā jaunais mūziķis.

Savukārt kā mācībspēks tika novērtēts JVLMA Mūzikas tehnoloģiju katedras vadītājs un komponists Rolands Kronlaks. Īpaši tika izcelts viņa organizatoriskais ieguldījums laikmetīgās mūzikas festivāla deciBels izveidē un realizācijās, kas turpināsies arī šajā gadā. "Viņš ir lielisks pedagogs, kura studenti ir guvuši ievērojamus sasniegumus ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs," piebilda profesors Artis Sīmanis.

Visi trīs laureāti tiks sumināti Gada balvas 2015 pasniegšanas ceremonijā un vienlaikus arī JVLMA dzimšanas dienu svinību koncertā piektdien, 8. janvārī, plkst. 17 Lielajā zālē, kur uzstāsies akadēmijas jauktais koris un simfoniskais orķestris diriģentu Māra Sirmā un Andra Vecumnieka vadībā. Biļešu iepriekšpārdošana JVLMA darba dienās no plkst. 10 līdz 16. Cena - 10 eiro. Vairāk www.jvlma.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja