Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Augustā trīspadsmito reizi norisināsies mūzikas un mākslas festivāls Laba daba

Līgatnes pagastā, Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā Ratnieki no 4. līdz 6. augustam norisināsies ģimenēm visdraudzīgākais festivāls Laba daba, pulcējot gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķus, teātra, dejas un performanču māksliniekus.

Uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā piecdesmit mūzikas apvienību un dīdžeju, kā arī būs skatāmas vismaz desmit teātra izrādes, performances un dzejas lasījumi, daudz kino, radošās darbnīcas, sporta spēles, amatniecības tirgus, dzīvo sapņu dārzs un daudzas citas norises. Jāatzīmē, ka liela daļa muzikālo priekšnesumu būs unikāli, veidoti tieši Laba daba. Kā ierasts, gaidāma plaša programma bērniem, darbosies bērnu dārzs, Babyroom mazuļu terase un atsevišķa telšu pilsētiņas ģimeņu zona.

Kā pirmie no festivāla muzikālās programmas tiek izziņoti – spēka meiteņu sastāva trio Shishi no Lietuvas, leģendārā sintpopa grupa Jumprava, roka koncertmagnāti Dzelzs vilks, spilgtā pankgrupa Šņk, alternatīvās/indīroka apvienības Setellites.lv, Purple Negative, Stūrī zēvele, Nova Koma un Aston Kais, elektropopa projekti Podruga un Baiba (Latvija/Austrija), postfolka apvienības Rāva un Zari, postroka kamerorķestris Das Sonntags Legion  un dziesminieks Imants Daksis. Neierastā, paplašinātā sastāvā uzstāsies romantiskais mūzikas duets Čipsis un Dullais, savukārt arī Pienvedēja piedzīvojumi festivālā uzstāsies īpašā sastāvā un skanējumā. Pavisam jaunā apvienība NSR (Nebijušu Sajūtu Restauratori) uzburs ainu par leģendārās grupas NSRD albumu Medicīna un māksla.

Drīzumā tiks izziņoti vēl vairāku ārvalstu viesu, kā arī Latvijas mākslinieku vārdi.

Lielajā šķūnī jeb uz Suņa skatuves būs vērojama plaša teātra, dejas izrāžu un performanču programma, kas naktīs pārtaps par elektroniskās deju mūzikas skatuvi –dīdžeju parādi. Savukārt filmu programmas skatuves telpā Kino zālīte sadarbībā ar Rīgas starptautisko īsfilmu festivālu 2Annas būs skatāms īpaši piemeklēts tematisko īsfilmu maratons. Neiztrūkstoši festivāla centrālajā laukumā būs Radio NABA skatuve un tiešraides studija 36 stundu garumā. Festivālā gaidāmas arī par tradīciju kļuvušās Pūces miga un Ej Apskrieties Dj skatuves.

Programma un paralēlo norišu klāsts tiks regulāri papildināts un būs pieejams labadaba.lv un festivāla sociālo tīklu platformās. Festivāla rīkotāji atgādina, ka biļetes nav nepieciešamas bērniem līdz 13 gadiem (ieskaitot).

Biļetes pieejamas vietnē www.labadaba.lv un Biļešu servisa kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja