Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bauskas pilī notiks ģitāristu dueta Bague Duo un dziedātājas Aijas Vītoliņas koncerts

Ceturtdien, 22. decembrī, plkst. 19.00 Bauskas pilī notiks ģitāristu dueta Bague Duo un šarmantās dziedātājas Aijas Vītoliņas koncerts. Tā būs tikšanās mūzikā pašā Ziemassvētku priekšvakarā, baudot smeldzes piepildītās un sirsnīgās melodijas no mūziķu repertuāra.

Bague Duo – kopprojekts, ko izveidojuši viens no Latvijas labākajiem ģitāristiem Aivars Hermanis un muzikālajās aprindās jau ievērību guvušais jaunākās paaudzes mūziķis Ēriks Upenieks – ģitārists, komponists un aranžētājs.

Dueta nosaukumu mūziķi ir atvasinājuši no katalāņu mūzikas instrumentu darbnīcas H.Bague vārda, jo gan Aivars, gan Ēriks spēlē tur izgatavotas akustiskās ģitāras. Bague katalāņu valodā nozīmē – gredzens. Šo terminu lieto gan arhitektūrā, gan juveliermākslā. Tikpat daudznozīmīga ir mūzika, ko atskaņo latviešu ģitāristu duets, kuru spēles stils balstīts flamenko un Latīņamerikas džeza tradīcijās. Un likumsakarīgi, ka viņu kompozīcijas šķiet spāniskas saules un baudpilnas dzīves uztveres uzlādētas.

Bague Duo izpildījumā koncertā skanēs populāras Ziemassvētku melodijas, instrumentālās kompozīcijas Liepājas iela, no albuma Bague Duo, kā arī R. Paula, V. A. Mocarta, Džona Lenona, Čika Korea, Astora Pjacollas un citu autoru melodiju apdares.

Koncerta programmā piedalās arī īpašā viešņa, samtainās balss īpašniece Aija Vītoliņa, kura izpildīs dziesmas dažādās valodās un stilos. Klausītājiem būs iespēja baudīt gan maz zināmās, taču aizkustinošās flamenko balādes no pasaulslavenās ladino stila izpildītājas Jasmin Levi repertuāra, gan Latvijā populāru autoru skaņdarbus.

"Aija, apveltīta ar spāņu temperamentu, lieliski dzied flamenko/ladino balādes. Viņu pavadīt vienmēr ir svētki! Ar prieku kopā ar Ēriku to darīsim arī Bauskā," - tā par savu skatuves partneri saka Aivars Hermanis.

Biļetes cena 20 eiro.

Biļetes var iegādāties Bauskas pils muzeja kasē darba laikā – otrdiena- svētdiena no 11 līdz 17, un rezervēt pa tālr. 63923793, 63922280, 20011880 vai e-pastu: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja