Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Blakus Uzvaras parkam notiks Lāčplēša dienas koncerts Rīgas sardzē

Par godu Lāčplēša dienai ikviens varēs kopīgi vienoties brīvības cīnītājiem veltītā koncertā Rīgas sardzē kopā ar grupām Skyfoger un Raxtu Raxti, kā arī hiphopa mākslinieku Fiņķi, informēja Rīgas domes vicemērs Edvards Ratnieks.

"Šogad Uzvaras parkam aprit 100 gadi. Nosaukums “Uzvaras laukums” piešķirts par godu Latvijas armijas uzvarai pār Bermonta karaspēku. Vienlaikus parks atdzimst par jaunu rekreācijas vietu ģimenēm un atgūst tā vēsturisko nozīmi. Tāpēc aicinu ikvienu pēc tradicionālajiem 11.novembra pasākumiem un karavīru godināšanas doties uz koncertu patriotiskās noskaņās, kas veltīts brīvības cīņām un uzrunās dažādas paaudzes," aicina Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks.

Koncerts notiks Bāriņu ielā pie Uzvaras parka. Pasākuma sākums būs no pulksten 17.00 ar ugunskuru iedegšanu, fona mūziku, ko nodrošinās Radio Skonto, darbosies zupas virtuve, būs iespējams iegādāties siltus dzērienus un uzkodas. Pulksten 18.00 uzstāsies mūsdienu tautas mūzikas apvienība Raxtu Raxti. Pulksten 19.00 koncertu turpinās hiphopa mākslinieks Fiņķis ar pavadošo grupu. Vakara kulminācijā pulksten 20.00 būs grupa Skyforger ar speciālu pusotras stundas garu uzvedumu Lāčplēša dienai.

Lāčplēša diena ir visu Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas diena. 1919.gada 11.novembrī pēc gandrīz mēneša ilgām cīņām Pārdaugavā Latvijas armija sakāva Bermonta karaspēku. Rīgas atbrīvošana 11. novembrī simboliski tiek uzskatīta par uzvaru Latvijas brīvības cīņās.

1923. gadā Pētera parku pārdēvēja par Uzvaras parku – piemiņas vietu Latvijas armijas uzvarai pār Bermonta karaspēku. Vēlāk 1936. gadā bija pieņemts pat īpašs likums par Uzvaras laukuma izbūvi Rīgā, un no šī brīža tas kļuva par šīs vietas oficiālo nosaukumu. Šobrīd Uzvaras parks veidojas par daudzfunkcionālu un labiekārtotu atpūtas vietu rīdziniekiem un pilsētas viesiem – šobrīd tiek pabeigta Uzvaras parka pirmā kārta jeb ainaviskās daļas izbūve. Vienlaikus parks atgūs starpkaru perioda vēsturisko nozīmi un godinās latviešu karavīru varonību brīvības cīņās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja