Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Dāņu grupa Efterklang jaunā albuma koncerttūrē uzstāsies koncertzālē Cēsis

Piesakot sesto studijas albumu Windflowers, dāņu muzikālā apvienība Efterklang dodas Eiropas tūrē un 24. oktobrī vienīgo koncertu Latvijā sniegs Koncertzālē Cēsis.

Efterklang mūziķi - Madss Brauers, Rasmuss Stolbergs un Kaspers Klausens - ir draugi kopš skolas laikiem. Savu debijas albumu Tripper grupa ierakstīja 2004. gadā; dinamiskā bet minimālistiskā elektronika ar bagātīgajām harmonijām atnesa mūziķiem starptautisku slavu. Gadu gaitā grupa iekarojusi plašu fanu loku ‒ pateicoties  ne vien kinematogrāfiskajām, plašajām un aizraujošajām kompozīcijām, bet arī noturīgajai interesei par eksperimentēšanu.

Nu jau vairāk nekā divdesmit gadus Eferklang meklē jaunas iespējas paplašināt eksperimentālas un emocionālas elektroniskās kamerpopmūzikas žanra robežas. 

Ik gadu, atnākot pavasarim, visos Dānijas mežos uzplaukst īsta sīku ziediņu jūra. Šī krāsu eksplozija, cerību un pārmaiņu simbols, pazūd tikpat strauji kā atnākusi ‒ tāds ir mūžīgais dabas cikls. Dāņi šos ziedus sadzīvē sauc par “vējpuķītēm” ‒ no tā arī radies albuma angliskais nosaukums Windflowers.

Jaunajās dziesmās izskan tie cerību un pārmaiņu motīvi, ko iemieso vienkāršie pavasara ziedi, kuru vārds dots albumam; tie ir daudzu sadarbības un eksperimentu gadu rezultāti, kas nu izkristalizējušies dažās no trio visu laiku skaistākajās un iedarbīgākajās melodijās.

Jaunajā albumā Kaspers vairumā dziesmu atkal dzied angliski. Skanējums ir reizē spilgts un intīms ‒ tie ir trīs draugi, kas no jauna atrod cits citu laikā, kad pasaule ap viņiem šķiet tik nepastāvīga. Albums stāsta par eksistenci ‒ vienatnē, kopā un dabā. Tas runā par agrākās saiknes atjaunošanu un to, kā draugi ļauj cits citam augt.

Jaunā albuma Windflowers gaidās grupa piedāvā singlu Dragonfly: https://www.youtube.com/watch?v=cG5dnNphWto 

Biļetes uz koncertu Cēsīs nopērkamas internetā www.bilesuparadize.lv, Biļešu paradīze tirdzniecības vietās un koncertzāles Cēsis kasē.

Biļetes uz koncertu ir derīgas tikai kopā ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Apmeklējot pasākumu, obligāti jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un derīgs sertifikāts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja