Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Diriģents Andris Poga debitēs Latvijas Nacionālajā operā

Ceturtdien, 14. martā, pie V. A. Mocarta operas Dons Žuans iestudējuma diriģenta pults stāsies Andris Poga. Viņam tā būs divkārša debija – ne tikai Latvijas Nacionālajā operā, bet arī operas žanrā, pavēstīja operas pārstāve Ieviņa Ancena.

Andris Poga ir viens no labākajiem jaunās paaudzes latviešu diriģentiem, kurš jau ir izveidojis žilbinošu starptautisko karjeru un paspējis diriģēt virkni pasaulslavenu orķestru. No 2011. gada viņš ir Parīzes simfoniskā orķestra Orchestre de Paris galvenā diriģenta Pāvo Jervi asistents un orķestra izglītojošo koncertprogrammu pastāvīgais diriģents, bet pērn kļuvis par Bostonas simfoniskā orķestra asistentdiriģentu, kas viņam ļauj diriģēt gan koncertu sērijas Bostonā, gan orķestra leģendārajā vasaras festivālā Tenglvudā.

V. A. Mocarta opermūziku debijai operas diriģenta ampluā Andris Poga sauc par pateicīgu materiālu: "Savu instrumentālo mūziku Mocarts bieži rakstījis "operiski", tāpēc viņa operu un instrumentālā mūzika nemaz tik ļoti neatšķiras. Daudz grūtāk būtu debitēt, diriģējot, piemēram, Pučīni operu, kur darbojas pavisam citi noteikumi un visā krāšņumā valda bel canto."

Pēc debijas LNO Andris Poga dosies uz Parīzi, lai asistētu P. Jervi, ar kuru viņu vieno lieliskas radošas attiecības: "Esmu daudz no viņa mācījies. Maestro ir ļoti godīgs, nav augstprātīgs. Savā būtībā būdams īsts ziemeļnieks, runā maz, neteiks lieku un neko neizskaistinās. Ļoti cienu šīs īpašības."

Jau 21. martā Andris Poga Parīzes Pleijela zālē diriģēs Bēthovena 1. simfoniju, bet 29. martā atgriezīsies Latvijā, lai Sv. Jāņa baznīcā vadītu A. Šnitkes Rekviēma atskaņojumu. Aprīļa sākumā viņu gaida brauciens uz Bostonu, kur Andris ne tikai asistēs vairākiem diriģentiem (tostarp – maestro Bernardam Haitinkam), bet arī pats diriģēs četrus koncertus. Maijā diriģents atkal tiek gaidīts Japānā, kur stāsies pie Tokijas NHK simfoniskā orķestra pults.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja