Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Doles salā šosvētdien muzicēs arī Lauma Skride

Šajā kultūras un mākslas notikumiem bagātajā vasarā arī Daugavas muzejs Doles salā svin mūsu valsts simtgadi ar kamermūzikas koncertu, kas notiks ierastajā vietā, Daugavas krastā, vēsturiskajā Doles muižas parkā 5. augustā plkst. 16.

"Koncerta programma šoreiz ir veltīta tikai latviešu komponistu daiļradei. Dzirdēsim dažādu laika periodu komponistu skaņdarbus – gan mūsu klasiķu Jāzepa Vītola, Emīla Dārziņa, brāļu Jāņa un Jāzepa Mediņu, gan Jāņa Ķepīša kompozīcijas, gan mūsu laikabiedru Pētera Vaska, Imanta Zemzara, Gundegas Šmites un Andra Vecumnieka kamermūzikas opusus. Būs iespēja iepazīt viena no pasaulē visaugstāk vērtētajiem, savulaik Kanādā dzīvojošā latviešu komponista Tālivalda Ķeniņa mūziku. Koncerta programma būs daudzveidīga, raiba kā vasaras ziedu pļava," stāsta pianiste, ilggadējā Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas klavieru pedagoģe Anita Pāže, kura kopā ar dzīvesbiedru, klarnetistu Ģirtu Pāži kamermūzikas ikvasaras koncertus Doles muižas parkā nedēļas nogalē uzsāka jau pirms septiņiem gadiem. Sadarbībā ar Daugavas muzeju dažu vasaru piedāvāti pat divi vai trīs koncerti.

Koncertā uzstāsies jaunās paaudzes mūziķi. Klausīsimies sidrabainās soprāna balss īpašnieci Lauru Purenu, konkursa Ineses Galantes talanti 2016 uzvarētāju, kura muzicēs kopā ar Doles koncertu publikai jau labi pazīstamo, smalkjūtīgo poētisko pianistu Rūdolfu Vanku. Savulaik viņš bija viens no Anitas Pāžes klavierklases spožākajiem audzēkņiem, kurš jau kopš agrīna vecuma guva uzvaras starptautiskos konkursos, bet nu pats skolo jaunos talantus E. Dārziņa mūzikas vidusskolā. Savukārt Ģirta Pāžes bijušais audzēknis, šarmantais klarnetes virtuozs Egīls Šēfers ne tikai spēlēs, bet kārtējo reizi iejutīsies arī konferansjē lomā. Bez viņa siltā klarnetes skanējuma un saistošajiem, asprātīga humora pilnajiem komentāriem Daugavas muzeja koncerti nav iedomājami.

Koncertā Doles muižas parka brīvdabā dzirdēsim jaunās čellistes Daces Zālītes skaisto čella skanējumu. Dace Zālīte šobrīd ir viena no vadošām čellistēm Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī un bija arī izvirzīta Lielajai mūzikas balvai 2012 nominācijā Gada debija. Šovasar Dolē muzicēs arī viena no mūsu starptautiskajām instrumentālās mūzikas zvaigznēm, pianiste Lauma Skride, kuras mājas šobrīd ir Vācijā un Turcijā. "Patiess prieks, ka pianiste Lauma Skride, jaunākā no māsām Skridēm, starp koncertiem Vācijā, ASV un citur rada iespēju atbraukt uz Doles salu, lai muzicētu ansamblī ar pianisti Kristīni Paulu un pārējiem mūziķiem," priekā dalās Anita Pāže. Uz koncertu arī šoreiz klausītājus vedīs bezmaksas autobuss. Tas aties no Salaspils k/n Enerģētiķis 14.45, atpakaļ 18.55. No Rīgas Latviešu biedrības nama 14.15, atpakaļ 18.30.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja