Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Dons Kihots un četri čelli satiekas. Cēsīs Vidzemes koncertzāles sezonu sāk festivāls Čello Cēsis

Turpinot rudens tradīciju, jau sesto reizi koncertzālē Cēsis tiek organizēts starptautiskais festivāls Čello Cēsis. Tas notiks no 18. līdz 20. septembrim un tradicionāli iezīmēs koncertzāles jaunās sezonas sākumu.

Ar Eiropas Festivālu asociācijas kvalitātes zīmi EFFE Label apbalvotais festivāls trīs vakaros pulcēs septiņus Eiropas čellistus no Vācijas, Lielbritānijas, Šveices, Nīderlandes un Latvijas.

Dzirdēsim Baha, Mocarta, Bārbera un Čaikovska skaņdarbus mūsdienīgā versijā četriem čelliem, Riharda Štrausa spānisko simfonisko poēmu Dons Kihots un intriģējošās "BB" sonātes jeb vācu dižgaru Bēthovena un Brāmsa opusus čellam un klavierēm. Festivālu Čello Cēsis piektdien, 18. septembrī, plkst. 19 atklās koncertprogramma 4 čelli.

Tajā piedalīsies arī festivāla īpašais viesis, vācu jaunās paaudzes čellists Maksimilians Hornungs, demonstrējot muzicēšanu kameransamblī, savukārt festivāla Galā koncertā atklājot virtuoza solista talantu.

Kopā ar vēl trim spožiem jaunās paaudzes čellistiem Paulu Handški (Vācija), Antonu Spronku (Nīderlande) un Sebastiānu Braunu (Šveice) Maksimilians Hornungs speciāli festivālam izveidojis aizraujošu programmu ar J. S. Baha, V. A. Mocarta, S. Bārbera un P. Čaikovska skaņdarbiem jaunās interpretācijās.

Festivāla Galā koncertā sestdien, 19. septembrī, plkst. 19 latviešu čelliste, Londonas filharmoniskā orķestra čellu koncertmeistare Kristīne Blaumane, muzicējot kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO) diriģenta Andra Pogas vadībā, atskaņos Otorīno Respigi Adagio ar variācijām čellam un orķestrim.

Savukārt vēlīnā romantiķa Riharda Štrausa tēlaino un orķestrāli iespaidīgo simfonisko poēmu Dons Kihots, kas savā ziņā ir kā simfoniska animācijas filma, kopā ar LNSO izpildīs Maksimilians Hornungs.

Zīmīgi, ka arī pirmskoncerta saruna (plkst. 17) norisināsies koncertzāles kinozālē, un tajā būs iespēja noskatīties Londonā dzīvojošās latviešu čellistes Margaritas Balanas veidoto īsfilmu Pianissimo, kuras pamatā ir Pētera Vaska skaņdarbs Grāmata čellam. Filmas pirmizrāde notika Londonā šāgada janvārī. Autore pati tajā atveido galveno lomu.

Pēcpusdienas koncertā svētdien, 20. septembrī, plkst. 16 skanēs programma BB. Sonātes čellam.

Tajā pārstāvēta L. van Bēthovena un J. Brāmsa daiļrade, arī retāk spēlēti opusi spožā vācu čellista Leonarda Elšenbroiha un viņa skatuves partnera, ukraiņu pianista Alekša Grinjuka, izpildījumā. The New York Times Elšenbroihu raksturo kā mūziķi ar "izteikti spēcīgu tehniku, intelektuālu zinātkāri un ekspresīvu dziļumu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja