Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Džakomo Pučīni "spageti vesterns" ar Jonasu Kaufmani un Evu Mariju Vestbruku

Sestdien, 27. oktobrī, plkst. 19.55 Rīgas kinoteātrī Kino Citadele tiešraidē no Ņujorkas Metropolitēna operas tiks demonstrēta Džakomo Pučīni opera Meitene no Rietumiem

Pats komponists uzskatījis Meiteni no Rietumiem par savu labāko darbu, taču pašlaik tā tiek iestudēta retāk nekā citas, daudz populārākas Pučīni operas. Kāpēc jums būtu jāredz šī izrāde? Tāpēc, ka tajā dziedās spoži mākslinieki – nīderlandiešu soprāns Eva Marija Vestbruka (zelta raktuvju bāra saimniece Minnija), vācu tenors Jonass Kaufmanis (laupītāju bandas vadonis Diks Džonsons) un serbu baritons Žeļko Lučičs (šerifs Džeks Renss). Šī ir visamerikāniskākā no Pučīni operām: tās darbība risinās XIX gadsimta vidū, zelta drudža laikā, Kalifornijas kalnos. Pirmizrāde, kurā bija klāt pats autors, notika 1910. gada nogalē Ņujorkas Metropolitēna operā.

Šoreiz Meiteni no Rietumiem Ņujorkas publika gaidīja ar īpašu nepacietību: vairāk nekā pēc četru gadu prombūtnes uz Metropolitēna operas skatuves atgriežas visā pasaulē dievinātais Jonass Kaufmanis. Pat ja pašlaik mākslinieks dzied daudz piesardzīgāk nekā agrāk, viņš joprojām apbur ar tembra skaistumu un emocionālo spēku. Jonass Kaufmanis izrādē mirdz duetā ar Evu Mariju Vestbruku – vienu no dabiskākajām dziedošajām aktrisēm, kura vienmēr pārsteidz ar spēju organiski iemiesoties tēlā. Viņas atveidotā Minnija ir operas titulvarone – stipra, neatkarīga sieviete, kurā iemīlējušies visi vīrieši (citu sieviešu tēlu operā nav). Tā ir ārkārtīgi sarežģīta soprāna partija, kas pieprasa gan maigi liriskas, gan sabiezināti dramatiskas krāsas.

Kritiķi uzskata, ka Meitene no Rietumiem ir viena no izsmalcinātākajām Pučīni partitūrām, kurā komponists demonstrē savu unikālo talantu gan uzburt tradicionāla amerikāņu kroga atmosfēru, gan uzgleznot Kalifornijas dabas panorāmu. Tas ir itāļu komponista "spageti vesterns", kaislīgs, intīms un patiess. Operā ir kriminālintriga, taču atšķirībā no daudziem citiem Pučīni darbiem Meitene no Rietumiem beidzas skaisti un laimīgi. Skatītājiem ļoti patīk 1991. gadā Metropolitēna operā tapušais reālistiskais režisora Džankarlo del Monako iestudējums. Pie diriģenta pults – itāļu maestro Marko Armiljato.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja