Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Džeza starptautiskā elpa Rīgā neapstājas. Koncertsērijā Art of Riga Jazz – poļu, vācu un itāļu mūziķi

Improvizācijas un džeza mūzikas koncertsērijā Art of Riga Jazz 16., 23. un 31. oktobrī Latvijas Radio 1. studijā koncertēs poļu dziedātājas Juditas Pisarčikas un latviešu taustiņinstrumentālista Ata Andersona kvartets, vācu taustiņinstrumentālists un eksperimentētājs Ralfs Šmids, kā arī prominentais itāļu džeza kvartets XY Quartet.

Pirmoreiz šīs sērijas koncerti būs pieejami arī maksas tiešraidē, iegādājoties piekļuves kodu biļešu tirdzniecības lapā Bilesuserviss.lv.

"Ierasti esam izvairījušies no koncertu straumēšanas internetā, uzskatot, ka pilnvērtīgu muzikālo baudījumu klausītājs spēj gūt, tikai atrodoties klātienē mākslinieka uzstāšanās laikā. Taču, ņemot vērā ierobežojumus, esam nolēmuši ļaut lielisko poļu, vācu un itāļu, kā arī pašmāju mākslinieku uzstāšanos redzēt un dzirdēt plašākam klausītāju lokam, ne tikai tiem laimīgajiem piecdesmit, kuri varēs koncertus apmeklēt klātienē," paskaidro koncertsērijas mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns.

Pirmajā koncertā 16. oktobrī plkst. 19.00 uzstāsies Judita Pisarčika – mūsdienīga džeza vokāliste, Riga Jazz Stage 2019 laureāte, kura studē Katovices Mūzikas akadēmijā un kopā ar savu kvartetu izpilda gan pašas sacerētus skaņdarbus, gan džeza klasiku. Šoreiz viņa uzstāsies kopā ar latviešu taustiņinstrumentālistu Ati Andersonu, bundzinieku Andri Buiķi, basistu Tomu Poišu un īpašo viesi, pieredzējušo ģitāristu Artūru Kutepovu.

Neparastu muzikālo performanci 23. oktobrī plkst. 19.00 piedāvās vācu taustiņinstrumentālists un eksperimentētājs Ralfs Šmids, kurš divus Steinway & Sons flīģeļus spēlē ar speciālu elektronisko ierīču palīdzību, vadot tās ar sensoru cimdos ievilktu roku kustībām. Viņš šo koncertprojektu nodēvējis par Pyanook, savukārt beļģu mūzikas žurnāls Crescendo Magazine – par XXI gadsimta vadošo klaviermūziku. Ralfs Šmids studējis klasisko klavierspēli, džeza kompozīciju un filmu mūziku Štutgartē, Ņujorkā un Losandželosā, kur sadarbojies pat ar tādiem mūzikas līderiem kā Maikls Brekers, Vitnija Hjūstone, Hērbijs Henkoks un Natālija Kola, kā arī dažādiem bigbendiem un orķestriem.

Koncertsēriju noslēgs viens no itāļu jaunā džeza līderiem XY Quartet 31. oktobrī plkst. 18.00. Intensīvā koncertdarbība un četri mūzikas albumi ļāvuši pirms desmit gadiem izveidotajam kvartetam gūt gan nacionāla mēroga, gan starptautiskus panākumus. Grupā spēlē saksofonists Nikola Facīni, basists Alesandro Fedrigo, vibrofonists Saverio Taska un bundzinieks Luka Kolusi, radot oriģinālu, aizraujošu un novatorisku mūziku, mūsdienīgus aranžējumus teritorijā starp džezu un laikmetīgo mūziku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja