Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Dzīvo teltī, bet klausies klasisko mūziku. Festivālā Sansusī – vairāk nekā 25 notikumi trijās diennaktīs

Vairāk nekā 25 notikumus trijās diennaktīs, kuros uzstāsies vairāk nekā 130 pašmāju un ārzemju mākslinieku, piedāvā devītais alternatīvais kamermūzikas festivāls Sansusī. Tas notiks labklājības rezidenču centrā Aknīstē no 12. līdz 14. augustam.

Kā ierasts, programma kļūs zināma tikai, ierodoties festivāla teritorijā. Notikumi nepārklāsies, un izturīgākie varēs piedzīvot pilnīgi visu Sansusī programmu.

"Būs gan kamermūzikas koncerti, gan teātra un dejas izrādes, fiziskais teātris, tradicionālie un nu jau slavenie mūziķu "kautiņi" pārbūvētajos bāros, 20 minūšu diskotēkas un performances gan festivāla teritorijā, gan ārpus tās – tiks "apdzīvota" jauna pļava un vecie kapi," festivāla norisi ieskicē tā mākslinieciskais vadītājs, dziedātājs Armands Siliņš.

Šogad festivāla programma sāksies agrāk – piektdien (12. augustā) ar performanci uz liela ekrāna Aknīstes centrā plkst. 17. Ceļā no Rīgas tai nevarēs pabraukt garām. Noslēgums gan, kā ierasts, paredzēts svētdienā (14. augustā) festivāla teritorijā ap plkst. 17. Lielākā daļa Sansusī dalībnieku būs latviešu mākslinieki. Būs arī daži mākslinieki no Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Šveices un Itālijas.

"Festivāla sāls ir netradicionālais koncertu pasniegšanas veids. Atslēgas vārds ir āra festivāls," uzsver A. Siliņš. Atšķirībā no mūzikas baudīšanas koncertzālēs noderēs zābaki, lietusmēteļi, lietussargi, saliekamais krēsls, telts un siltas segas vēsajām augusta naktīm. "Te jāizkāpj no komforta zonas. Ja neesi 20 gadus gulējis teltī, šī ir iespēja to atkal izdarīt."

Kāpēc vērts piedzīvot Sansusī? Tāpēc, ka tas ir labs veids, kā neformālā gaisotnē iepazīties ar akadēmisko mūziku un mākslu, it sevišķi laikmetīgo. Aizbraucis no Rīgas, tu sevi izolē un noliec vietā, kur vari atslābt, jo vairs nav jāsteidzas. Te var staigāt cauros džinsos un nelielajā teritorijā (aptuveni hektārs), kurā ietilpst gan piecas skatuves, gan telšu pilsētiņa, visu laiku būt komunikācijā ar mākslu. Putni, suņi, bērni un šoseja to netraucē. Kā ierasts, par mazajiem bērniem parūpēsies Babyroom teltī. Ēdināšanu nodrošinās Nata cafe, kas šogad jau iepriekšpārdošanā piedāvā iegādāties ēšanas talonus. (Vairāk informācijas https://natacafe.lv/products/esana-sansusi-festivals.) Vēlams ņemt līdzi savus traukus. Darbosies arī trauku depozītsistēma. Biļetes (vienai vai trim dienām, arī bērnu biļeti līdz 14 gadu vecumam) var iegādāties www.sansusi.lv un www.bilesuparadize.lv, bet par skaidru naudu arī uz vietas. Bērniem līdz trīs gadu vecumam ieeja bez maksas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja