Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Elizabete Gaile izdod dziesmu Palaid manu roku vaļā un aicina uz koncertu

Dziedātāja un dziesmu autore Elizabete Gaile laidusi klajā dziesmu Palaid manu roku vaļā no gada beigās gaidāmā albuma. Savā jaunajā dziesmā dziedātāja uzdod jautājumu: “Cik bieži jūs domājat, ka varbūt vēl var saglābt?’’ Dziesmu klātienē būs iespējams noklausīties piektdien, 18. februārī, Elizabetes koncertvakarā M/Darbnīcā.

Dziesma Palaid manu roku vaļā tapusi, sadarbojoties ar producentu Rūdolfu Macatu un mūziķi Jāni Niedru.

"Esmu gandarīta par dziesmas rezultātu un visu tapšanas procesu, kurš, jāatzīst, bija diezgan emocionāls. Kad runāju savās dziesmās par personiskiem pārdzīvojumiem, ir interesanti pavērot pašai sevi un savas emocijas no malas visā radīšanas procesā. Šajā stāstā esmu bijusi patiesa un ceru, ka šo sajūtu man izdevās nodot arī klausītājam. Dziesmas galvenais elements ir klusums starp diviem cilvēkiem, kurš ir pastāvējis pārāk ilgu laiku, lai abu attiecības spētu no jauna pastāvēt. Var mēģināt no jauna sākt vai saglābt, bet varbūt labāk ir palaist roku vaļā."

Dziesmai tapis arī videoklips, sadarbojoties ar operatoru Zigmāru Zilgalvi, Théophile Poncet, stilisti Sintiju Selicku, producenti Loretu Danči un horeogrāfi Beāti Ievu Rozi.

Par horeogrāfijas tapšanu stāsta dziedātāja: "Ideja par horeogrāfiju šai dziesmai man radās jau vasarā, kad atsāku iet uz dejas nodarbībām. Kopā ar horeogrāfi Beāti Ievu Rozi un visu komandu, manuprāt, ir izdevies radīt vieglu un gaistošu sajūtu, kas papildina dziesmas stāstu."

Dziesma tapusi ar Latvijas Izpildītāju un Producentu Apvienības (LAIPA) atbalstu.

Elizabete Gaile ir latviešu indie pop dziedātāja un dziesmu autore vairākām dziesmām, kas jau ir dzirdamas dažādās Latvijas radiostacijās. Viņas dziesmas stāsta par piedzīvotām emocijām un pārdzīvojumiem, to iedvesmas pamatā ir apkārtējie cilvēki un notikumi. Dziedātājas skanējumu iedvesmojuši Maggie Rogers, James Bay, Adele, Bruno Major un London Grammar.

2019. gadā māksliniece izdeva savu debijas minialbumu, pēc kā sekoja dalība Eirozīvijas atlasē Supernova. 2020. gada sākumā Elizabete kā īpašais viesis devās tūrē kopā ar grupu Sudden Lights. 2021. gada vasarā uzstājās Chris Noah koncertā Hanzas peronā kā īpašais viesis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja