Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Festivāla Rīga Jūrmala Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestra koncerti notiks Dzintaru koncertzālē

Klasiskās mūzikas festivāla Rīga Jūrmala otrās nedēļas nogales koncerti, kuru norise bija plānota Latvijas Nacionālajā operā, notiks Dzintaru koncertzālē, informē festivāla organizatori. Uz Dzintaru koncertzāles skatuves 6. un 7. augustā varēs redzēt Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestri diriģenta Jurija Temirkanova vadībā.

"Esam patiesi gandarīti, ka festivāls Rīga Jūrmala šovasar atkal varēs uzņemt klausītājus, ļaujot baudīt pasaules mēroga klasiskās mūzikas zvaigžņu uzstāšanos klātienē. Neskatoties uz neparedzamajiem un strauji mainīgajiem apstākļiem, esam centīgi strādājuši pie 2021. gada festivāla sezonas programmas, paturot prātā vairākus notikumu attīstības scenārijus, un novērtējam klausītāju uzticību un interesi par mūsu notikumu, ko atspoguļo arī jau iegādāto biļešu skaits," stāsta festivāla Rīga Jūrmala izpilddirektore Zane Čulkstēna.

Festivāls Rīga Jūrmala šovasar izskanēs kopumā četrās nedēļas nogalēs no 16. jūlija līdz 5. septembrim, piedaloties tādiem pasaules līmeņa simfoniskajiem orķestriem un diriģentiem kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un diriģents Džons Eliots Gārdiners, Karaliskais Concertgebouw orķestris un Daniels Hārdings, Sanktpēterburgas filharmonijas orķestris un diriģents Jurijs Temirkanovs, kā arī Baireitas festivāla orķestris un Andris Nelsons. 

Covid-19 pandēmijas noteikto ierobežojumu dēļ dalību 2021. gada sezonas festivālā diemžēl atsaucis čellists Trulls Merks, un 6. augustā viņa vietā kopā ar Sanktpēterburgas Filharmonijas orķestri un diriģentu Juriju Temirkanovu uzstāsies Rīgā dzimušais, pasaulslavenais čellists Miša Maiskis, kurš neaizmirstamu priekšnesumu festivālā Rīga Jūrmala sniedza arī tā debijas gadā.

"Esmu ļoti pateicīgs savam draugam Mišam Maiskim par to, ka viņš piekrita uzstāties Trullsa Merka vietā, lai koncerts varētu notikt kā plānots. Esam apbēdināti, ka apstākļi neļauj Trullsam Merkam šovasar būt ar mums, un mēs labprāt jau drīzumā atkal aicināsim viņu uzstāties. Miša Maiskis ir ne tikai viens no ievērojamākajiem Latvijas kultūras vēstnešiem, bet arī izcils čellists, ar kuru man bijis tas gods sadarboties gadu desmitiem. Viņš ir bijis Rīga Jūrmala festivāla draugs un uzstājies tā atklāšanas gadā, vadījis tiešsaistes meistarklasi jaunajiem mūziķiem pērn un izglābis mūs šoreiz," saka Rīga Jūrmala festivāla mākslinieciskais vadītājs Martins Engstrēms.

 

Koncertu norises vieta galvenokārt mainīta, rūpējoties par mākslinieku, apmeklētāju un darbinieku veselību, lai festivāls varētu notikt, ievērojot nepieciešamos drošības pasākumus.

Visas iegādātās biļetes uz 6. un 7. augusta koncertiem Dzintaru koncertzālē tiks pārceltas uz līdzīgām sēdvietām tādā pašā cenu kategorijā. Neskaidrību gadījumā festivāla rīkotāji lūdz sazināties, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni 27770010.

Vairāk: www.riga-jurmala.com.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja