Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Festivālā Via Baltica uzstāsies vokālā grupa Estonian Voices

18. augustā plkst. 19 festivālu _Via Baltica _Liepājas koncertzālē Lielais dzintars atklās viesi no Igaunijas – vokālais a capella sekstets Estonian Voices ar koncertu Ziemeļu balsis – Estonian Voices, informē festivāla sabiedrisko attiecību  koordinatore Anna Paula Pujēna.

Estonian Voices sastāvā ir seši talantīgi dziedātāji (Kadri Voorand – alts, Mikk Dede – tenors, Mirjam Dede – soprāns, Maria Väli – soprāns, Rasmus Erismaa – baritons, Aare Külama – bass). Viens no a capella žanra pasaules līderiem Peders Karlsons ir atzinis Estonian Voices vokālo skanējumu par unikālu ne tikai visas Eiropas, bet pasaules mērogā. Mūzikas kritiķi stāsta, ka pat tie, kuriem nav tuvs a capella jeb dziedājumus bez muzikāla pavadījuma, varēs izbaudīt grupas sniegumu. Vokālās grupas dalībniece un dibinātāja Kadrija Vūrande klausītāju mīlestību saista ar to, ka Estonian Voices attiecas pret mūziku kā jebkurš cits mākslinieks, taču instrumenta vietā rada mūziku ar sešu dažādu balsu palīdzību.

Grupas programmu veido gan oriģinālkompozīcijas un tautasdziesmu aranžējumi, gan arī labi pazīstami pasaules mēroga mūzikas hiti un izcilo igauņu komponistu Arvo Pērta un Veljo Tormisa skaņdarbu interpretācijas. Sekstets ar panākumiem ir koncertējis visā Eiropā, un 2013. gadā mūziķi tika uzaicināti kā viesmākslinieki vokālā kvarteta New York Voices koncertā, iekarojot ārkārtīgi plašas auditorijas simpātijas. Uzstāšanās Lielajā dzintarā grupas piecu gadu pastāvēšanas laikā būs pirmais viņu koncerts Latvijā. Estonian Voices dalībnieki ļoti gaida savu uzstāšanos Via Baltica, jo reiz koncertējuši kopā ar latviešu vokālo grupu Latvian Voices un, kā apgalvo Kadrija Vūrande, toreiz bijusi sajūta, ka grupas dalībnieki viens otru pazīt jau sen, lai gan satikušies tikai uzstāšanās dienā.

Festivāla Via Baltica koncertos, kuri notiks gan Liepājā, gan Kuldīgā, klausītāji dzirdēs vairākus citus izcilus Baltijas valstu kamermūzikas un džeza māksliniekus. Programmā paredzēta arī lietuviešu mūsdienu mākslas izstāde Pateiktais klusums viesnīcas Promenade Hotel 2. stāvā, dokumentālā izstāde Baltijas brīvības ceļš Liepājas muzejā, kā arī Pētera Krilova dokumentālās filmas Uz spēles Latvija bezmaksas seanss 23. augustā. Festivāls tradiconāli noslēgsies ar Senās uguns nakts akciju Liepājas pludmalē – šoreiz kopā ar latviešu vokālo grupu Framest.

Biļetes uz festivāla koncertiem nopērkamas Biļešu paradīze kasēs un internetā. Vairāk informācijas šeit.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja