Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Festivāls Rīgas ritmi izsludina pirmos māksliniekus

24.Starptautiskajā improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivālā Rīgas ritmi, kas nākamgad norisināsies no 3.jūlija līdz 6.jūlijam, uzstāsies itāļu bandoneonists Daniēle di Bonaventūra (Daniele di Bonaventura) un kubiešu mūziķis Horhe Luiss Pačeko (Jorge Luis Pacheco), informēja festivāla rīkotāji.

Galvenā koncertvieta būs Rīgas Doma dārzs, kur 4. un 5. jūlijā notiks lielākie koncerti. Festivāla skatuves būs arī kultūras centrā Noass, Latvijas Radio 1. studijā, Riga Jazz Lounge viesnīcā Radisson Blu Latvija, Lounge Fenikss viesnīcā Aston Hotel Riga un vēl citās vietās.

Komponists, aranžētājs, pianists un bandoneonists Daniēle di Bonaventūra nav ieslodzījis sevi viena stila rāmjos. Viņa muzikālo projektu amplitūda ir no klasiskās mūzikas līdz kino, teātra un laikmetīgās dejas uzvedumu mūzikai, pa ceļam iekļaujot gan džezu, gan globālo jeb pasaules mūziku, kurā iecienītākais mākslinieka stils ir tango. Ar tam veltītu programmu Daniēle di Bonaventūra priecēs arī festivāla Rīgas ritmi 2024 apmeklētājus, pats diriģējot mūsu kamerorķestri Sinfonietta Rīga. Projektā Tango Suite jeb Tango svīta Daniēle ir gan komponists, gan izpildītājs, gan interprets un tas tiek uzskatīts par vienu no augstākajiem punktiem viņa karjerā. Di Bonaventūra šai programmai piešķīris gan dejojošu vieglumu, gan sapņainu lirismu, kas nākamā gada 4. jūlijā lieliski iederēsies Latvijas vasaras vakara noskaņās Rīgas Doma dārza vēsturiskajā gaisotnē un lieliskajā akustikā, godinot Maestro Astoru Pjacollu, kurš aizgāja tai saulē tieši šajā datumā 1992. gadā.

Horhe Luiss Pačeko ir viens no vadošajiem jaunās paaudzes Kubas džeza pianistiem, kuram mūzikas kritiķi jau piedēvējuši unikālu spēlēšanas stilu un "lidojošas rokas", kā arī īsta šovmeņa statusu. Montrē Džeza klavieru solo konkursa uzvarētājs ir arī vokālists, perkusionists, komponists un muzikālais direktors, kurš jau sastrādājies ar daudziem mūziķu kolektīviem gan Kubā, gan ASV un vēl citās pasaules valstīs. Festivālā Rīgas ritmi 2024 Horhe klausītājiem 5. jūlijā sava kvarteta sastāvā piedāvās plašu muzikālo klāstu, galveno uzsvaru, kā jau tas vasaras festivālā piederas, liekot uz kubiešu džeza labākajām tradīcijām savā ekspresīvajā interpretācijā un jaunradē.

Visas festivāla lokācijas tiks izziņotas kopā ar tā pilno programmu. Latvijas Radio 1. studijā notiks arī festivāla galveno viesmākslinieku pasniegtas bezmaksas meistarklases.

Mūzikas festivāls Rīgas ritmi ir viens no vadošajiem improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāliem Baltijā, plaši pazīstams arī Eiropā un pasaulē. Festivāla skatuves katru gadu Rīgā pulcē gan pasaulē atzītus un apbalvotus māksliniekus, gan jaunus un vēl nedzirdētus mūzikas talantus. Divarpus desmitgadēs festivāls Rīgas ritmi kļuvis par neatņemamu Latvijas kultūras dzīves sastāvdaļu, ierakstot Rīgas vārdu globālās un džeza mūzikas kultūras tūrisma ceļvežos. Vairāk nekā 1000 koncertos gandrīz 700 pasaules mūziķu sniegumu baudījuši jau 200 tūkstoši apmeklētāju. Novērtējot māksliniecisko programmu un organizatoriskās kvalitātes, kā arī nozīmību starptautiskajā apritē, Eiropas festivālu asociācija jau vairākkārt piešķīrusi festivālam Rīgas ritmi prestižo kvalitātes zīmi EFFE Label. Festivālu organizē fonds Mūsdienu mūzikas centrs.

Rīgas Doma dārzā iecerēto šā gada festivāla koncertu biļešu tirdzniecība uzsākta servisā Biļešu paradīze.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja