Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Folkloras kopa Upīte iedzied dziesmu Kurtizāņu ugunskurs latgaliešu valodā

Atzīmējot Dzimtās valodas dienu folkloras kopa Upīte iztulko un iedzied dzimtajā latgaliešu valodā vienu no kopas mīļākajām dziesmām – Edvīna Zariņa un grupas Dakota dziesmu Kurtizāņu ugunskurs.

Šī dziesma ir neatņemama folkloras kopas sastāvdaļa, kad kopa dodas atceļā no koncertiem, kopā svin svētkus vai vienkārši atpūšas.

"Mums 2020. gada vasarā bija vienreizēja iespēja satikties, sadraudzēties un izbaudīt pie sevis neaizmirstamu grupas Dakota koncertu Balvu novada, Šķilbēnu pagasta Upītē – salmu ruļļu estrādē. Klātienē dziedāt līdz un izbaudīt daudzas Edvīna Zariņa sarakstītās dziesmas. Sajust Kurtizāņu ugunskuru dzīvajā. Mēs jau tad ielikām iedīgli FK Upīte un grupas Dakota sadarbībai, ko diemžēl iztraucēja dažādi Covid-19 infekcijas ierobežojošie pasākumi, uzzinot par ļoti bēdīgo ziņu, ka Edvīns Zariņš ir devies mūžībā, izlēmām izveidot tautā mīļotās dziesmas Latgalisko versiju," stāsta folkloras kopas Upīte vadītājs Andris Slišāns.

Dziesmas tulkojumu un apdari veica folkloras kopas Upīte dalībnieki, ieraksts un dziesmas apstrāde izveidota Bigmaar’s Records studijā Upītē Māra Keiša vadībā, bet video stāstu izveidoja Kate Slišāne. 

Līdz šim folkloras kopa Upīte ir izdevusi četrus albumus. Jaunākajā albumā Padzīdam i… piesaistot vairākus Latvijā populārus mūziķus, kā Renāru Kauperu, Katrīnu Dimantu, Jāni Strapcānu, Kristapu Rasimu, Arni Slobožaņinu un daudzus citus, izveidotas dažādos stilos balstītas tautas dziesmu apdares. Šajā albumā tika iekļautas 17 vīru dziesmas, kuras pierakstītas Ziemeļlatgalē. Piecām no šīm dziesmām ir izveidoti, producentes Evikas Muiznieces vadībā, profesionāli videoklipi. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja