Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

FOTO: LNSO noslēdz sezonu tiešsaistes koncertā ar Georgiju Osokinu un Vladimiru Fedosejevu

Piektdien, 21. maijā, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris tiešsaistes koncertā LNSO, Georgijs Osokins un Vladimirs Fedosejevs atkārtoti satikās ar leģendāro Krievijas maestro, diriģentu Vladimiru Fedosejevu un pianistu Georgiju Osokinu.

88 gadus vecais Vladimirs Fedosejevs ir krievu simfoniskās diriģēšanas skolas vecmeistars, dzīva leģenda. Čaikovska Lielā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents kopš 1974. gada, Tokijas filharmonijas orķestra pirmais viesdiriģents (kopš 2000. gada), pastāvīgais viesdiriģents Cīrihes opernamā (kopš 1997. gada) un Cīrihes Tonhalle (kopš 2000. gada). Par 2013./2014. gada sezonas atklāšanas koncertu LNSO un Vladimirs Fedosejevs saņēma Lielo mūzikas balvu 2013. 

21. maija koncertā viņam pievienojās klausītāju iemīļotais pianists Georgijs Osokins. Pēc panākumiem Šopēna konkursā Varšavā 2015. gadā Georgijs Osokins kļuva par sensāciju, no kritiķiem izpelnoties epitetus "izcils, neparedzams un revolucionārs". 2019. gada maijā Gidons Krēmers paziņoja, ka Georgijs kļuvis par orķestra Kremerata Baltica pastāvīgo rezidējošo viesmākslinieku. Līdz ar franču zvaigzni Likā Debargu Georgijs ir pirmais, kam orķestris savā 22 gadu pastāvēšanas vēsturē piešķīris šo titulu.

Šis bija pēdējais no LNSO 2020./2021. sezonas trijiem noslēguma koncertiem. 30. aprīlī klausītājus priecēja pianists Reinis Zariņš un Lietuvas diriģents Modests Pitrens. Savukārt 14. maijā uz skatuves kopā ar pianisti Elīnu Bērtiņu pēdējo reizi LNSO mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta statusā kāpa Andris Poga. 

Visus trīs koncertus līdz 31. maijam iespējams skatīt arī ierakstā LNSO mājaslapā. Pieejas iespējams iegādāties bilesuparadize.lv. Viena koncerta ieraksta pieejas cena – 7 eiro, savukārt visus trīs sezonas noslēguma koncertus var noskatīties par 15 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja