Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Noslēgušies festivāla Rīga Jūrmala muzikālie vakari

Aizvadītajā nedēļas nogalē no 14. līdz 16. augustam Rīgas svētku laikā notika noslēdzošie festivāla Rīga Jūrmala muzikālie vakari. Pasākumos neformālā gaisotnē apmeklētāji varēja apskatīt pilsētu no cita skatu punkta - caur klasisko mūziku, klausoties šovasar neskanējušās starptautiskā klasiskās mūzikas festivāla Rīga Jūrmala programmas, informēja festivāla komunikācijas vadītāja Signe Lonerte.

Deviņu pasākumu ciklā, kas jūlijā un augustā norisinājās Rīgā un Jūrmalā, pulcējot aptuveni 1500 tūkstošus interesentu no Latvijas un ārvalstīm, klausītāji varēja baudīt līdz šim neierastus muzikālos vakarus. Vakaru gaitā tika atskaņoti neizskanējušo koncertu ieraksti, radot sajūtu, ka melodija rodas pilsētā, tās parkos, kokos, krūmos, kas radīja nepiedzīvotu muzikālo pieredzi. Audio koncertus papildināja gaismas objekti un radītā noskaņa, kuru mākslinieciskais autors ir mākslinieks Krišs Salmanis.

Pasākumos tika atskaņots Antonīna Dvoržāka Čellkoncerts siminorā op.104, Pētera Čaikovska Ceturtā simfonija faminorā op.36 un Pirmais koncerts klavierēm un orķestrim sibelmolminorā op.23, kā arī Čaikovska Koncerts vijolei un orķestrim Remažorā op.35, Sergeja Rahmaņinova Simfoniskās dejas op.45, Ludviga van Bēthovena Klaviersonātes u.c.

"Priecājamies redzēt, ka šo pasākumu apmeklēja ne tikai rūdīti klasiskās mūzikas mīļotāji, bet arī jaunie vecāki ar bērniem, citi šī formāta interesenti un vienkārši garāmgājēji. Festivāla muzikālie vakari izrādījies lielisks formāts, lai demokrātiskā gaisotnē iepazīstinātu ar šī mūzikas žanra krāšņumu un daudzveidību arī cilvēkus, kuri, iespējams, ikdienā nav aktīvi klasiskās mūzikas klausītāji," stāsta mūzikas festivāla Rīga Jūrmala izpilddirektore Zane Čulkstēna.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja