Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Par pērnā gada vērtīgāko atzīta Prāta vētras un Tautumeitu dziesma

Par 2021.gada vērtīgāko popa un roka dziesmu šovā Muzikālā banka sestdienas vakarā atzīta Prāta vētras un Tautumeitu dziesma Tur, kur Dieva kamanas slīd.

Otrajā vietā palika grupas "Citi zēni" dziesma "Limuzīns uz krīta", bet trešo ieguva Dons ar dziesmu "Tas rakstīts debesīs (Piena ceļš)".

Pasākuma rīkotāji aģentūrai LETA skaidroja, ka visi "Muzikālās bankas" finālisti saņem īpaši veidotas piemiņas balvas. Šī gada balvas autors ir mākslinieks Armands Jēkabsons.

"Balvas ir unikāla piemiņa labākajiem, tās tiek veidotas atbilstoši finālšova konceptam," uzsvēra pasākuma rīkotāji.

Šova finālisti šogad bija "Aminata" ar dziesmu "Acis sāļas", "Katō" un "ZeBrene", izpildot dziesmu "Es tā jūtos", "Astro’n’out" ar kompozīciju "Lidmašīnas režīmā", "Citi zēni" ar "Limuzīns uz krīta", "Instrumenti", izpildot dziesmu "Paraksts", "Prāta Vētra", "Dons" un Intars Busulis ar dziesmu "Piedošana", "Singapūras Satīns" un Samanta Tīna ar "Plāksteris", "Marta" un "Patrisha" ar "Prom", Marta Ritova un "Ozols" ar dziesmu "Sākam no jauna", Aija Andrejeva un "ZeBrene", izpildot dziesmu "Šamanis", "Dons" ar "Tas rakstīts debesīs ("Piena ceļš")", Dārta Stepanova un "Dagamba" ar "Tālāk jāiet", Ivo Fomins ar dziesmu "Tu man esi", "Prāta Vētra" un "Tautumeitas" ar "Tur, kur Dieva kamanas slīd", kā arī Intars Busulis un "Abonementa orķestris" ar dziesmu "Vai".

Muzikālās bankas fināla dziesmas, līdztekus klausītāju balsojumam, vērtēja arī neatkarīga un starptautiska žūrija, kurā piedalās dziedātāja Marija Naumova, Berlīnes Komiskās operas muzikālais vadītājs un galvenais diriģents Ainārs Rubiķis, komponists un džeza pianists Kristaps Vanadziņš, dziedātājs Jānis Strazdiņš, mūziķis un dziesmu autors Kārlis Kazāks, dziedātāja un vokālā pasniedzēja Annija Putniņa, operdziedātājs Mihails Čulpajevs, mūzikas menedžmenta kompānijas "Every Little Thing" vadītāja Guna Zučika, Zviedrijas mūzikas ierakstu kompānijas "Dead Frog Records" dibinātājs, starptautiskās tiešsaistes radio stacijas "Cashbox Radio" īpašnieks Peters Astedts, ierakstu izdevniecības un mūzikas menedžmenta kompānijas "Mamazone Records" dibinātājs, Ungārijas Neatkarīgo mūzikas izdevēju asociācijas prezidents Zsolts Jegess.

"Muzikālā banka" ir Latvijas Radio 2 rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un mīlētākās pašmāju dziesmas. Šogad "Muzikālā banka" notika 22.reizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja