Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

FOTO: Rokoperas Lāčplēsis jauniestudējuma pirmizrāde

30.oktobrī, ar klusuma brīdi godinot Aivaru Brīzi, Ādažu Kultūras centrā tika atklāta jauniestudējuma Lāčpēsis koncerttūre Latvijā.

Rokoperas Lāčplēsis jauniestudējums tapis ar abu autoru – Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes atļauju un veidots, pilnībā izmantojot 1988.gadā tapušās rokoperas oriģinālo libretu un nošu materiālu.

"Prieka un skumju asaras. Tas viss vienā dienā. Tā dzīvē bieži negadās. Mēs atvadījāmies no Aivara Brīzes un šovakar uz skatuves kāpa jauns Koknesis. Sākumā šaubījos, vai šo darbu varēs uztaisīt, jo 1988.gadā bija skaidrs, kas ir labie, kas ļaunie, bet šodiem mēs esam dažādi. Mēs braucam prom no dzimtenes, mums ir Rīga, tāda, kāda tā ir, un mums ir jaunie talanti. Kad jaunos dzidēju mēģinājumā, uzreiz bija skaidrs, ka būs," pēc pirmizrādes atzīst leģendārās rokoperas komponists Zigmars Liepiņš.

Libreta autore Māra Zālīte atzīst, ka katrai paaudzei vajag savu Lāčpēsi. "Jauniešiem pārmet, kā var ķerties klāt leģendai, ko izveidojām 1988.gadā, mums toreiz pārmeta gan to, ka izmantojam Pumpura eposu, gan to, ka pārvēršam to rietumnieciskā un modernā rokoperā. Liela daļa rakstīja niknas vēstules un sūdzējās, ka nedrīkst ļaut Pumpura eposu diskreditēt ar rokmūziku. 25 gadi ir pagājuši, pienācis laiks mūsdienu jaunatnei, viņu Lāčplēsim," pārliecināta Māra Zālīte.

Rokoperas Lāčplēsis jauniestudējums pulcējis vienā komandā dziedātājus, mūziķus, dejotājus un aktierus – Daumantu Kalniņu, Juri Jopi, Martu Kristianu Kalniņu, Miku Dukuru, Jāni Kurševu, Paulu Dukuri, Ievu Sutugovu, Jāni Skani, Ati Ieviņu, Juri Vizbuli, Elviju Bušu, Miku Abaroniņu, Ēriku Zepu, Ivo Grīsniņu Grīsli, Jāni Ķirsi, Dāvidu Kalandiju, Annu Krauju-Čenu, Beāti Zviedri, Rūtu Dūdumu un citus.

Izrādes režisore – Inese Mičule, horeogrāfe – Olga Žitluhina, mūzika – Zigmars Liepiņš, teksts – Māra Zālīte, producents – Juris Millers. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja