Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Gaisma ir tikai puse no stāsta. Linda Leen sāk Ziemassvētku koncertsēriju Latvijā

Ar īpašu Ziemassvētku programmu balsīm, ģitārai un ērģelēm sestdien, 16. decembrī, Siguldā dziedātāja Linda Leen sāks Ziemassvētku koncertturneju Gaismas spēles. Gaisma ir tikai puse stāsta Latvijas baznīcās un koncertzālēs. Izsludināts arī papildkoncerts Torņakalna baznīcā Rīgā.

"Ziemassvētku laiks, kurā sagaidām un sniedzam daudz prieka, baudām ģimenes un līdzcilvēku atkalsatikšanos, kādam ir arī zaudējumu un izaicinājumu laiks, kad grūti saskatīt gaišo un patiesās sajūtas neizturami kontrastē ar apkārtējo pacilātības fonu," stāsta mūziķe. "Šis ir muzikāls sirdskalpojums baznīcas atmosfērā, kurā piedzīvot sevi, ļaujot savai tumsai un gaismai līdzpastāvēt. Ieskaut visus savu domu un jūtu pustoņus, līksmi un arī skumjas, apzināties, sajust, lūgt, izraudāties, sasmaidīties un būt kopā."

Programmā Gaismas spēles. Gaisma ir tikai puse stāsta iekļauta gan pazīstama Ziemassvētku mūzika, gan arī tāda, kas būs negaidīts pārsteigums klausītājiem šajā svētku laikā. Šis koncertpiedzīvojums ir gaismas un tumsas saruna. Tā veidota kā emocionālu pustoņu mozaīka no ēteriskiem gaismas vēstījuma mirkļiem līdz dziļākajām tumsas apjausmām pilnā gaismas spektrā, caurvijot to ar viegluma un cerības stariem. Baznīcas gaisotnē skanēs dziesmas no Lindas Leen albumiem Tik klusa un svēta (2000) un Ziemasskaņas (2009), korālis Ak, svētā nakts un citi, Leonarda Koena Hallelujah, fragments no Zigmara Liepiņa operas Parīzes Dievmātes katedrāle, kā arī senlolotu dziesmu interpretācijas no grupas Depeche Mode leģendārā albuma Songs of Faith and Devotion (1993), ko mūziķi radījuši ļoti sarežģītā slavas spiediena, atkarību, personisko un grupas pastāvēšanas izaicinājumu laikā, vēstot par mūžīgajiem patiesības, jēgas meklējumiem un jautājumiem, uz kuriem nav racionālu atbilžu. Tad patvērumu sniedz Augstākais.

Kopā ar dziedātāju un komponisti Lindu Leen programmu radījuši elektriskās un akustiskās ģitāras virtuozs Rihards Efeja-Lībietis, vokālā grupa Midnight Five, Jānis Pelše pie ērģelēm, aranžējumu meistars Andris Sējāns un skaņu režisors Didzis Simanovičs.

Koncerti skanēs Siguldas luterāņu baznīcā 16. decembrī plkst. 19.00, Talsu evaņģēliski luteriskajā baznīcā 21. decembrī un Cēsu Sv. Jāņa baznīcā 22. decembrī plkst. 19.00, Rīgas Lutera evaņģēliski luteriskajā baznīcā 25. decembrī plkst. 16.00 un 18.00, Cesvaines evaņģēliski luteriskajā baznīcā 26. decembrī plkst. 16.00. Turneju vainagos uzstāšanās Latgales vēstniecībā Gors 27. decembrī, Ventspils koncertzālē Latvija 29. decembrī un Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē 30. decembrī plkst. 19.00.

Biļetes – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja