Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ģertrūdes ielas teātrī notiks tumšfolka grupas Rāva pirmā albuma atklāšanas koncerts

9. martā Ģertrūdes ielas teātrī tumšfolka grupa Rāva prezentēs savu pirmo studijas albumu ar nosaukumu Rāva, informēja koncerta pārstāve Ilze Ceļmillere.

Koncertā kopā ar domubiedriem Rāva atskaņos jaunajā albumā iekļautos skaņdarbus, kam pamatā ir latviešu tradicionālās kara dziesmas.

Grupa Rāva darbību sāka 2014. gadā ar kara dziesmu koncertuzvedumu Vārna krāca ozolā, ko atskaņoja skolās, muzejos, kā arī dažādos brīvdabas festivālos. Improvizējot ar koncertuzvedumā iekļauto tradicionālo materiālu Rāva pievienoja tam fona efektus, basu un elektrisko ģitāru tādējādi piešķirot mūzikai tumšāku nokrāsu, tuvojieties žanram, ko varētu dēvēt par dark folk vai tumšfolku. 

Grupu Rāva veido pieci radoši un muzikāli atšķirīgi cilvēki: Eduards Plankājs, Saulkrastu jauktā kora Anima skanīgā balss, Rāvai piešķir izjustu dziedājumu, iedziļinoties karavīru pārdzīvojumos. Viesturs Āboltiņš, ilggadējs draugu kopas Trejasmens dalībnieks, pievieno nosvērtu basa partiju un vienmēr zina, kā vislabāk izstāstīt dziesmas stāstu un dziesmā ielikt savu kara filosofiju. Toms Ceļmillers grupai piešķir vistumšāko nokrāsu, darbojoties ar efektiem un skaņām, ko rada ģitāra, un, veidojot dažādus skaņu fonus, ieved klausītāju citā laikā un telpā. Emīls Zonne, ilggadējs folkoras draugu kopas Skandinieki dalībnieks, komponē un labi pārvalda dažādus mūzikas instrumentus, tai skaitā balsi. Savukārt Ilze Ceļmillere, pēc izglītības etnomuzikoloģe, dzied un eksperimentē ar sitaminstrumentiem, kā arī ir grupas aizsācēja un vizuālā tēla radītāja.

Albums ierakstīts Valmierā, Hodila Records studijā, un tajā iekļauti astoņi skaņdarbi, kā arī viens piemiņas veltījums leģionāram un nacionālās pretošanās kustības dalībniekam Laimonim Ludzeniekam, kurš pērn devās aizsaulē. Albuma izdevējs ir NABA MUSIC.

9. marta koncerts būs pēdējā iespēja dzirdēt visus albumā iekļautos skaņdarbus, kā arī redzēt grupu pašreizējā sastāvā. Pirms Rāvas uzstāšanās klausītājiem būs iespēja dzirdēt viena cilvēka un ģitāras apvienību Valters Big Band

Pēc albuma izdošanas Rāva uzsāks darbu jau citā sastāvā un savam skanējumam pievienos jaunas dziesmas, lai tās atrādītu klausītājiem jau šovasar festivālā Zobens un Lemess, kas norisināsies no 15. līdz 17. jūnijam Bauskas pilskalnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja